Június 5-ig nyújthatják be kárigényeiket a Quaestor-kötvényesek

A Quaestor-kötvényesek  kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény alapján legkésőbb június 5-én lehet a kárigényeket benyújtani, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

 

A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a Quaestor Financial Hrurira Tanácsadó és Szolgáltató Kft.  által kibocsátott – vagy ilyenként megjelölt -, a Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények vásárlására irányult. Feltétel még az is, hogy az ügyfél az ellenértéket megfizette, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve hogy teljesedésbe ment-e.

Kárrendezésre azok a magánszemélyek, jogi személyek és egyéb szervezetek jogosultak, akik vagy amelyek a szóban forgó kötvénykibocsátásból eredően a felsorolt gazdasági társaságokkal szemben április 18-án követeléssel rendelkeztek.

A kérelmet a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja részére kell postán elküldeni, vagy az erre kijelölt 26 kormányablakon keresztül lehet benyújtani, kizárólag az erre szolgáló űrlapon.

A kérelem benyújtásakor a jogosultnak igazolnia kell az értékpapírszámláján nyilvántartott kötvények mennyiségét, illetve az őt illető követelés összegét.

Az alap legfeljebb 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket.

Aki elmulasztja a kárigény bejelentését június 5-ig, az végérvényesen elveszti az alapból való kártalanítását.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.