Balesetekben hat rendőr halt meg és 162 sérült meg 2010 óta

Összesen 14 030 rendőrségi gépjármű szenvedett balesetet 2010. január és 2015. március között, ezek során 162 rendőr sérült meg és hatan vesztették életüket – derül ki Pintér Sándor belügyminiszternek Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő írásbeli kérdésére adott, az Országgyűlés honlapján olvasható válaszából.

 

A tárcavezető összegzéséből kiderül: idén az első negyedévben 618 rendőrségi gépjármű volt érintett balesetben.

A miniszter az ellenzéki képviselőnek a balesetek számát és az autók állapotát firtató kérdéseire válaszolva kitért arra is, hogy a legutóbbi gépjárműcsere a napokban fejeződik be, ennek eredményeként minden bérelt gépjármű helyett új, saját tulajdonú jármű kerül a rendőrség használatába.

A válaszhoz mellékelt adatsorokból kiolvasható: a rendőrségi autók átlagéletkora 3-5 év. Ötéves átlagéletkorú autókat használnak Budapesten, Békés, Borsod, Csongrád és Zala megyékben, 3 éves átlagéletkorúakat pedig Heves, Komárom, Pest, Somogy és Veszprém megyékben, valamint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon. Az autók átlagos futásteljesítménye 100 ezer kilométer feletti Borsod, Csongrád, Fejér, Heves és Pest megyékben.

A rendőrségnek 3183 járőri gépjárműve van, 44 féle autót használnak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.