Gyereknap a Budaörsi Gazdapiacon – Epret kapnak a gyerekek

(Budaörs, 2015. május 27. – Budaörsi Infó) A hétvégén lesz a nemzetközi gyereknap, ennek örömére a budaörsi gazdák ismét meglepetéssel kedveskednek a piacra érkezőknek. A gyerekek a Zsámbéki medence és térsége Gazdakörnek köszönhetően epret, a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete jóvoltából pedig kisebb játékokat, plüss mackókat kapnak ajándékba.

 

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap megünneplése Törökországból ered. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.

Budaörsön a Gazdapiacon 2015. május 30-án szombaton lepik meg a fiatalokat a gazdák. 200 doboz eperrel kedveskednek a gyerekeknek, amivel nem titkolt céljuk, hogy népszerűsítsék is a magyar epret.

Mivel gyereknap van ezért ez az ajándékozás a kicsiknek szól, akiknek a Vöröskereszt Pest megyei szervezete arcfestéssel, lufival és plüss állatokkal is kedveskednek.

Az eperosztás 8 órakor kezdődik és a készlet erejéig tart.

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] gyereknap megünneplése már szombaton elkezdődik városunkban, hisz a budaörsi gazdák, a szombati Gazdapiacon 200 doboz eperrel készülnek, a helyi Vöröskereszt szervezete pedig kisebb ajándékokkal 8 órától a budaörsi lakótelepen […]

  2. […] gyereknap megünneplése már szombaton elkezdődött városunkban, hisz a budaörsi gazdák, a szombati Gazdapiacon 200 doboz eperrel készültek, a helyi Vöröskereszt szervezete pedig kisebb ajándékokkal 8 órától a budaörsi […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.