A XII. Strandkézilabda ebt döntője Budaörsön lesz a hétvégén

(Budaörs, 2015. május 21. – Budaörsi Infó) Budaörsön a Városi Uszoda és Sportcsarnok és Strand területén kerül megrendezésre a XII. Strandkézilabda ebt döntője 2015. május 22-24. között az Önkormányzat támogatásával. Az eseményen Európa legjobb 10 női és 10 férfi csapata méri össze a tudását a kontinentális versenysorozat fináléjában.

 

2015. május 20-án a Városi Uszoda és Sportcsarnok és Strand épületében sajtótájékoztatót tartottak a döntővel kapcsolatban, ahol felszólalt az Európai Kézilabda Szövetség, az Magyar Kézilabda Szövetség, a szervező Budaörsi Kézilabda Club, és az esemény egyes védnökei.

A szervezők szeretnék, ha Európa most Budaörsre figyelne, és a Magyarországon élő fiatalok, gyermekek is megismerkednének a sportággal, és annak legfőbb sajátosságával a fair play eszmeiséggel.

Ez az eszmeiség mellé álltak az MDC együttes tagjai, akik a  jeles alkalomból egy dalt írtak, amely a sajtótájékoztatón mutatkoztak be, és melyre majd a nemzetközi csapatok is bevonulnak pénteken a nyitó ceremónián.

 

 
strandkezilabda_sajtotajekoztato

 

Ole Jorstad, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) strandkézilabda bizottságának elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a European Beach Tour 16 kvalifikációs versenyén összesen száz csapat indult. Közülük a 10-10 legjobb vehet részt a péntektől vasárnapig tartó finálén, amelyre a budaörsi városi uszoda, sportcsarnok és strand területén felállított homokos pályákon kerül sor.

Az indulók között a férfiaknál a Budaörs Beach Stars és a Dinamit BHC, míg a nőknél a címvédő OVB-Beach Girls, az OVB (Lady Bugs) és az Agenda Girls csapata képviseli a magyar színeket.

    Horváth Gabriella, a magyar szövetség strandkézilabda albizottságának elnöke büszkén számolt be arról, hogy az EHF tavaly Magyarországot választotta az Év strandkézilabda nemzetének.

    “Ezt az elismerést a klubcsapatok és a válogatottak, valamint a versenyszervezések alapján érdemeltük ki, s ezzel a döntővel szeretnénk bebizonyítani, hogy továbbra is méltóak vagyunk a díjra, valamint arra, hogy a 2017-es strandkézilabda-világbajnokságnak is Magyarország adhat otthont” – fogalmazott Horváth.

    Neukum Tamás, a szervező bizottság elnöke, a Budaörsi Kézilabda Club szakmai igazgatója kiemelte, hogy az egész hétvégi versenyt a sportszerű versenyzés hangsúlyozásával rendezik meg.  Ennek megfelelően a fair-playről szóló rajzpályázatot is hirdettek a budaörsi gyerekek körében, az esemény egyik védnöke pedig Kamuti Jenő, a Nemzetközi és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke, aki személyesen is megjelent a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a szervezők felkészültek a hétvégére beharangozott rossz időjárásra, s eszerint esőben vagy erős szélben sem szüntetik be a mérkőzéseket, viszont az ilyen helyzetekre más taktikával kell felkészülniük a csapatoknak.

 

A fair play jegyében indítottak el egy gyermekeknek szóló rajzpályázatot. A pályázaton résztvevő rajzok a Sportcsarnokban megtekinthetőek.

 

strandkezilabda_fair_play_rajzverseny4

strandkezilabda_fair_play_rajzverseny3

strandkezilabda_fair_play_rajzverseny2

strandkezilabda_fair_play_rajzverseny

A  győztes művekből emlékalbumot adnak majd át a szervezők az Európai Kézilabda Szövetség számára. A legjobb művekből készült kiállítás megtekinthető a helyszínen.
Mindemellett szintén a fair play, esélyegyenlőség jegyében jótékony kampányt indítottak. Ennek keretein belül az Esély Szociális Társulás közreműködésével tehetséges, ámde nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek integrációját segítik.

 

strandkezilabda_sajtotajekoztato2

 

A programnak olyan Védnökei vannak az eseménynek, mint Dr. Kamuti Jenő a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke,  Dj. Dominique, Fair Play díjazott, Marosi László, az MKSZ Alelnöke, Székely Bulcsú és Vaskuti István olimpiai bajnok sportolók, valamint Kovacsics Anikó, Pálinger Katalin, Mikler Roland, Lékai Máté jeles kézilabdázók.

 

A programok a hétvégén lesznek május 22-24 között.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.