A képviselő-testület megszavazta – Két kutyafuttató lesz

(Budaörs, 2015. május 20. – Budaörsi Infó) 2015. május 20-án ülésezett a képviselő-testület, és több évnyi sikertelen próbálkozás után megszavazták, hogy két kutyafuttató is létesüljön a városban, a lakótelepen.

 

2014. december 15-én olvashattak hírportálunkon arról, hogy a Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy közben jár azért, hogy létrejöhessen a lakótelepen egy kutyafuttató.

Ezt követően ellátogattunk Bíró Gyulával, Budaörs alpolgármesterével egy helyszíni szemlére, és bemutattuk a tervezett helyszínt. Ekkor még arról beszéltünk, hogy az új kutyafuttatónak a Nádasdűlő sétánynál találták meg a megfelelő helyet. A Napsugár sétány 2-től  a Nádasdűlő sétány 17–21 mögötti játszótérig.

Majd a környéken lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy ne az ő közvetlen közelükben legyen a kutyafuttató. A Budaörsi Kutyabarátok Egyesülete pedig pont ennek ellenkezőjéért gyűjtöttek aláírásokat.

Az aláírásgyűjtés után egy testületi-ülés következett, amin 5 millió forintot különítettek a kutyafuttató létrehozásához, viszont azt céltartalékba helyezték abban bízva, hogy az aláírásgyűjtők két csoportja meg tud egymással egyezni.

Majd megpróbáltak egymással egyeztetni a felek, viszont ez nem zárult sikerrel. Az megállapítást nyert, hogy mindkét fél egyetért abban, hogy legyen kutyafuttató, csak a tervezett helyszínével nem.

Majd ismét egy testületi-ülés következett, ahol levették a napirendi pontok közül a kutyafuttató ügyét.

2015. május 6-án lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lakosok elmondhatták pro és kontra érveiket a tervekkel kapcsolatban. Megegyezés itt sem született.

2015. május 20-án a 11-dik napirendi pontban újra tárgyalták a lakótelepi kutyafuttatók kialakításának ügyét, és döntöttek a céltartalék felszabadításáról.

14 igen szavazattal elfogadta a képviselő-testület, hogy a céltartalékból 5 millió forint összeget felszabadítsanak a kutyafuttatásra kijelölt helyek bekerítésére.

Budaörs Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy kutyafuttató létesítése céljára kijelöli 1. számú helyszínként az Ifjúság utcai park északi részén található burkolt felületet, az egykori labdapályát és szűk környezetét, azzal, hogy az Ifjúság utca 4149/1/2/3/4 hrsz. ingatlanok irányába a zajvédelemről gondoskodik, valamint 2. helyszínként, a Nádasdűlő sétány 1-3,, a Napsugár sétány 4-2. és övárok közötti terület egy részét azzal, hogy a környező épületektől, játszótértől 22 méter távolságot tart és a lakóterület irányába sövény kerül telepítésre.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.