10+1 új önkéntessel bővült a helyi Vöröskereszt a Budaörs Fesztiválon

(Budaörs, 2015. május 13. – Budaörsi Infó) Most vasárnap ért véget a Budaörs Fesztivál, ahol nagyon sok előadó és program várta az érdeklődőket. A Vöröskereszt budaörsi önkéntesei is ott voltak, és néhány új taggal is bővült a létszámuk.

 

A Budaörs Fesztiválon a budaörsi Vöröskeresztbe nem csak új tagoknak lehetett belépni, hanem egy rögtönzött elsősegély bemutatón is részt vehettek az érdeklődők kétóránként.

A felnőttek mellett természetesen a kicsiknek is a kedvében jártak az önkéntesek. Arcfestéssel és rajzsarokkal foglalták le őket, amíg a szülők intézték a tagbelépést.

Megtörtént a legfiatalabb (4 éves) önkéntes beléptetése is, aki egy percig sem tétlenkedett, hanem azonnal újraéleszteni tanult.

 

budaorsfesztival2015_18

 

Nagy Éva  a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy minden hasonló alkalomnak örülnek, ahol részt vehetnek.

A Budaörs Fesztivál ideje alatt 10 új önkéntes jelentkezett hozzánk. Nagyon jó érzés, hogy egyre többen támogatják a munkánkat és teret adnak a szervezetünknek. Szeretnénk minél több helyre eljutni, az iskolákban a cégekhez, és minden intézménybe, hogy ha baj van, akkor a dolgozók vagy akár a diákok is tudjanak egymáson segíteni. Az elsősegély oktatás nagyon fontos. Ezért is helyezünk ilyen nagy hangsúlyt rá, hisz mindenkit vár valaki otthon.”

A Vöröskereszt budaörsi szervezetéhez folyamatosan lehet csatlakozni. Aki érez magában elég elszántságot és tenni akarást, az keresse a helyi vezetőt Nagy Évát (eva.nagy@voroskereszt.hu).

 

budaors_fesztival_05_2015_majus9

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.