“Hivatalosan” is megszületett Charlotte hercegnő

Hivatalosan is bejegyezték Vilmos herceg és Katalin hercegnő szombaton világra jött leánya, Charlotte hercegnő megszületését – közölte kedd este a Kensington-palota.

 

A házaspár londoni rezidenciájának bejelentése szerint a születési anyakönyvi kivonatot személyesen Vilmos írta alá a palotában a londoni Westminster kerület tanácsának anyakönyvvezetője előtt.

Vilmos és Katalin másodszülöttje – Vilmos édesapja, Károly trónörökös, valamint Vilmos és a hercegi pár 21 hónapos fia, György herceg után – a negyedik a brit trónutódlási sorban.

Nevét hétfőn hozták nyilvánosságra, és a hivatalos bejegyzés kedden történt meg. Az angol-walesi családjogi törvény alapján az újszülötteket világra jöttük után legkésőbb 42 nappal kell bejegyeztetni a területileg illetékes tanácsnál.

Az udvar kedden közzé is tette Charlotte hercegnő frissen kitöltött születési kivonatát. Az okmányt kézzel töltötték ki, a gyermek nevének rubrikájában az Ő Királyi Fensége Charlotte Elizabeth Diana, Cambridge hercegnője név szerepel.

A szülők foglalkozásának fenntartott rubrikába az Egyesült Királyság hercege, illetve hercegnője megjelölés került.

A Charlotte név Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös angol nevének – Charles – női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban. Így hívták például III. György hitvesét is, aki 1761-ben esküdött örök hűséget az egy évvel korábban megkoronázott királynak.

III. György vásárolta esküvői ajándék gyanánt feleségének az akkor Buckingham House nevet viselő londoni kastélyt, amely azóta Buckingham-palota néven a brit királyi család első számú londoni rezidenciájává vált.

A szülők Vilmos herceg 1997-ben elhunyt édesanyjának emléke előtt is tisztelegtek a Diana elnevezéssel, az Elizabeth – Erzsébet – névvel pedig a királyi dédnagymamának, a 89 esztendős II. Erzsébet királynőnek kedveskedtek.

Az uralkodó kedden meglátogatta a Kensington-palotában legújabb, ötödik dédunokáját. A királynő most első ízben láthatta Charlotte hercegnőt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.