A Kavosz megteremtette a bankok közti átjárást a Széchenyi Kártya Programban

A Széchenyi Kártya folyószámlahiteleknél megteremtették a bankok közötti átjárhatóságot – közölte Krisán László, a programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-vel.

 

Krisán László elmondta, hogy a korábbi szabályok szerint ha valaki más bankhoz akarta a Széchenyi Kártya folyószámlahitelét átvinni, akkor azt előtte vissza kellett fizetnie.

A bankváltás lehetősége kifejezetten jól jött és akkor debütált sikeresen, amikor a Kavosz a Buda-Cash botrányban érintett DRB bankcsoport által hitelezett kisvállalkozásokat segítette abban, hogy a bankok felszámolása miatt nem hozzáférhető Széchenyi Kártya hitelkeretüket zökkenőmentesen vihessék át másik hitelintézethez – tette hozzá.

A Kavosz Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezentúl a programban felvett hitelt át lehet vinni visszafizetés nélkül is egy másik bankhoz. Elsőként az MKB Banknál és az OTP Banknál lehet élni a lehetőséggel, a Széchenyi Kártya Programban  résztvevő további bankok a közeljövőben fokozatosan vezetik be az eljárásrendet.

A Kavosz Zrt. adatai szerint a 2002-ben indult Széchenyi Kártya Programban eddig összesen 290 ezer igénylést regisztráltak, 216 ezer hitelügyletre szerződtek, a kkv-nak kihelyezett hitelek állománya 1440 milliárd forintot tesz ki, jelenleg tíz hitelintézet forgalmazza a Széchenyi Kártyát.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.