X. KataPult Zenei Est Budaörsön (interjú és programajánló)

(Budaörs, 2015. április 22. – Budaörsi Infó) A KataPult Kamarakórus szervezésében 2015. április 26-án a régi posta épületében Kamaraest lesz 17 órai kezdettel. A belépés ingyenes. Cikkünkben a Kamarakórus vezetőjével beszélgettünk. 

 

 

A KataPult Kamarakórus 2008 februárjában alakult budaörsi fiatalokból Ihász Kata művészeti vezetésével. A kórus célja a klasszikus kórusrepertoár mellett kortárs, gospel és könnyűzenei alkotások minél széleskörűbb bemutatása.

 

katapult_kamarkorus

A Katapult Kamarakórus

 

Ihász Kata a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a hétvégén egy különleges koncerttel készülnek, ahol fellép a KataPult Kamarakórus, a Varga Trió és az ARGO (rebetico zenekar).

“Igazából két vonal lesz, amivel lehet majd a koncerten találkozni. Az egyik a klasszikus zene, a másik pedig a népzene. A program nagyon sokszínűnek ígérkezik. Vatamány Dorina népdalokat fog énekelni, a Varga Trió  zenészei pedig fuvolán, hegedűn és fagotton fognak játszani. Az ARGO rebetico zenekar pedig annyira autentikus, hogy egy görög, egy magyar és szerb zenész alkotja. Ők tényleg onnan hozzák ezt a zenét ahonnan az kiindult.”

 

A koncert 17 órakor kezdődik és megközelítőleg egy órán át fog tartani. Akinek megtetszik ez a műfaj, a közös éneklés, az bátran jelentkezhet a budaörsi KataPult Kamarakórusba, hisz folyamatosan van náluk tagfelvétel. A kata.ihasz@gmail.com e-mail címen kaphatnak ezzel kapcsolatban bővebb felvilágosítást. 

 

“Másokkal együtt zenélni fantasztikus érzés. Azt megtapasztalni, hogy milyen az, amikor összeadódik másokkal a tudásod, nagyon nagy élmény. Ha valakinek jó hallása van és bátor énekhangja, akkor az bátran nekivághat.” – mondta el Ihász Kata.
Ne felejtsék el a koncert 2015. április 26-án, 17 órakor kezdődik. A belépés ingyenes!

 

katapult

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.