A hétvégén változik a közlekedési rend a Széll Kálmán tér felújítása miatt

A hétvégén változik a Széll Kálmán tér felújítása miatt a közlekedési rend, amely főként az autósokat és a gyalogosokat érinti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

 

Szombattól vágány- és járdaépítés miatt módosul a 61-es villamos Káplár utcai ideiglenes végállomásától a Széll Kálmán térre vezető gyalogos útvonal vezetése. Vágány- és közműfelújítási munkák miatt módosul a Margit körút Széll Kálmán tér és Széna tér közötti szakaszának közúti forgalma: továbbra is csak kétszer egy sávon lehet haladni, de most tér közepe felöli részen, így újra elérhető lesz a Széll Kálmán tér felől az Ostrom utca.

Vasárnaptól a Margit körútról a Krisztina körútra átvezető útpálya, illetve a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri csomópontjának közúti forgalmi rendje változik. Előbbi helyszínen az ideiglenes útpálya két sávjának forgalmát a Krisztina körúton a házak felőli oldalra terelik át, míg a Szilágyi Erzsébet fasorból a csomópontban a Krisztina körútra jobbra kanyarodók részére két sáv áll majd rendelkezésre jelzőlámpás szabályozás nélkül.

A változások érintik a közösségi közlekedést is: az 5-ös, a 91-es, a 116-os, a 956-os, a 960-as és a 990-es autóbusz megállóhelyét a Déli pályaudvar irányába ideiglenesen visszahelyezik korábbi helyére, a Krisztina körútra a Csaba utca kereszteződése elé.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.