„Közlekedik a család” Pest megyében

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

 

A verseny fődíja egy Skoda Fabia Combi személygépkocsi. Nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2015. április 25. és június 13. között A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az alábbi időpontban és helyszínen rendezi a megyei fordulót:

 

Június 6. – Cegléd

A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők.

A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján a helyszínen, személyesen lehet jelentkezni.

A honlapon május 1. és június 7. között ötfordulós játékos közlekedésbiztonsági vetélkedő kerül lebonyolításra. A feladatokat eredményesen teljesítők között fordulónként kisorsolásra kerül a Hungaroring Sport Zrt. felajánlásaként a Formula 1 Magyar Nagydíjra szóló 2 darab belépő, az Autós Nagykoalíció felajánlásaként 1 darab 10.000 Ft értékű üzemanyag utalvány, valamint a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. felajánlásaként 1 darab 10.000 Ft értékű Skoda ajándékcsomag.

Az internetes játékra családok is jelentkezhetnek és fordulónként pontokat gyűjthetnek. A legeredményesebben szereplő család részére a szervezők lehetőséget biztosítanak, hogy az országos döntőbe jusson és ott a területi versenyek legjobbjaival mérje össze tudását.

Az országos döntő 2015. június 21-én, Mogyoródon, a Hungaroringen kerül megrendezésre.

A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. A Skoda Fabia Combit bármely család megnyerheti, mely ismeri és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.