Húsvét – Ferenc pápa pénzadományt küldött a római hajléktalanoknak

Miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a Via Crucis keresztútját vezette, az olasz főváros utcáin élő hajléktalanok között pápai pénzadományt osztottak szét – jelentette szombaton a Vatikáni Rádió.

 

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás péntek este kilenctől éjfélig végigjárta Róma legnagyobb vasútállomásait, valamint a Szent Péter tér és a Vatikán környékét, és az éjszakát itt töltő hajléktalanoknak átadta Ferenc pápa ajándékát. A hajléktalanok fejenként egy borítékot kaptak, benne Ferenc pápa húsvéti jókívánságaival, a pápa fényképével és pénzadománnyal. Krajewski érseket Diego Ravelli atya, a vatikáni alamizsna-hivatal vezetője kísérte – jelentette a Vatikáni Rádió.

Az egyházfő tavaly szintén a nagypéntek esti Via Crucis alatt juttatott segítséget a római hajléktalanoknak.

Az adomány összegét nem közölték, de tavaly a Krajewski érsek által szétosztott borítékokban egyenként ötven euró volt. Most mintegy háromszáz római hajléktalan kapott segítséget. A pápai alamizsna hivatal vagyona azokból a bevételekből származik, amelyeket a hívők a keresztelőkre, esküvőkre és más évfordulókra kért pápai áldásokért fizetnek. A hivatal bevételét a mindenkori pápa jótékonysági célokra fordítja.

Ferenc pápa a Colosseumnál tartott keresztút végén mondott beszédében Krisztus szenvedését azokéhoz hasonlította, akiket a családjuk és a társadalom az utcára taszít, ahol figyelem és szolidaritás nélkül, az emberek nemtörődömsége és közönye által megsebezve élnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.