Eurovíziós Dalfesztivál 2015 – Hidakat építünk a jelmondata a bécsi döntőnek

Hidakat építünk (Building Bridges) a jelmondata az idei 60. Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjének, amely a tolerancia és a sokszínűség jegyében zajlik, de a környezetvédelem is központi helyet kap a májusi rendezvényen – hangzott el a fesztivált bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Roman Horacek sajtófőnök a rendezvényt bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: “célunk, hogy hidakat építsünk az országok, nyelvek és kultúrák között, emellett kapcsolatot alakítsunk ki a nemzedékek és a világnézetek között, összekapcsoljuk a hagyományt az innovációval”. Hozzátette: a fesztivál a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség jegyében zajlik az idén.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly Koppenhágában Conchita Wurst osztrák énekes nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, így 48 év után ismét Ausztria rendezheti meg a világ egyik legnagyobb szórakoztató műsorát.

 

Csemer Boglárka (Boggie) énekes és az osztrák Dominic Muhrer, a The Makemakes billentyűse, énekese, Roman Horacek, a bécsi Eurovíziós Dalfesztivál sajtófőnöke és Pásztor-Lukács Ágnes, a Compress Budapest, Bécs Város Képviseleti Irodája képviseletvezetője (b-j)

Csemer Boglárka (Boggie) énekes és az osztrák Dominic Muhrer, a The Makemakes billentyűse, énekese, Roman Horacek, a bécsi Eurovíziós Dalfesztivál sajtófőnöke és Pásztor-Lukács Ágnes, a Compress Budapest, Bécs Város Képviseleti Irodája képviseletvezetője (b-j)

 

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 19. és 23. között tartják. A versenyen 40 ország vesz részt, Magyarországot A Dal című válogató győztese, Csemer Boglárka Boggie képviseli Wars For Nothing című dalával.

Az idei döntőn központi szerepet kap a fenntarthatóság is, a fesztivált először rendezik meg minősített zöld eseményként – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a fellépőknek biztosított szálláshelyek is környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Idén először más képességekkel rendelkezőket is bevonnak a rendezvénybe, például a halláskárosultakat jelnyelvi tolmács segíti majd a megértésben.

Április 7-én kezdik el építeni a színpadot, egy 44 méter széles, 1288 oszlopból álló szemet, amely a kapcsolatot jelképezi a tévénézőkkel – tette hozzá. A színpad padlóját összefüggő ledszőnyeg alkotja.

Újságírói kérdésre a sajtófőnök elmondta: az ORF 25 millió eurós költségvetéssel rendelkezik, ebből 10 milliót a fesztivál bevételből fedeznek. A rendezvény számítások szerint több mint 36 millió euró bevételt hoz majd a városnak.

Mint elmondta, a bécsi városháza előtti téren (Rathausplatz) felállított Eurovision Village lesz a bécsiek, a vendégek és a fesztivál rajongóinak a találkozóhelye, ahol május 18-tól Hello Wien címmel mutatkozik be az osztrák főváros, emellett a versenyző énekesek elő koncertje és változatos programok is várják az érdeklődőket.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az Ausztriát képviselő The Makemakes elnevezésű zenekar frontembere Dominic Muhrer, valamint Csemer Boglárka Boggie.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.