Medvehagymás stangli recept

(Budaörs, 2015. április 3. – Budaörsi Infó) Itt a medvehagyma szezonja, közeleg a Húsvét, süssünk hát ünnepi ropogtatni valót!

 

Hozzávalók:

– 50 dkg liszt
– 3 dkg élesztő
– 1,2 dl tej
– 1,5 dl tejföl
– 25 dkg margarin
– 3 tojás sárgája + 1 egész tojás
– 1 db kockacukor
– kb. 1/2 csomó medvehagyma
– 1 púpozott teáskanál só
– szezámmag a szóráshoz

 

Elkészítése:

A langyos tejben a kockacukorral futtassuk fel az élesztőt. Egy tálban morzsoljuk el a margarint a liszttel és a sóval, adjuk hozzá az élesztős tejet, a tojások sárgáját és a tejfölt. Kézzel dolgozzuk ki alaposan, majd letakarva hagyjuk fél órát pihenni. Amíg a tészta pihen, a medvehagymaleveleket vágjuk vékony csíkokra. A pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra, szórjuk rá a medvehagymát, és tekerjük fel, mintha bejglit készítenénk. A kész tekercset takarjuk le, és pihentessük további 15 percig, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és vágjuk fel 2 cm x 10 cm-es csíkokra.

Tegyük a stanglikat sütőpapírral kibélelt tepsibe, tetejüket kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és 190 °C-os sütőben süssük addig, amíg a teteje aranyszínű lesz (kb. 25–30 perc)

 

Jó étvágyat!
Puczné dr. Mák Éva

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.