Világkiállítás 2015 – Olasz sajtó: Olaszország pavilonja nem készül el a megnyitóra

Verseny futnak az idővel a május elsején nyíló Expo2015 milánói világkiállítás építkezési területén, ahol az olasz sajtó értesülései szerint a legnagyobb késésben éppen a házigazda Itália pavilonja van.

 

A vasárnapi olasz napilapok beszámolói szerint ötszáz munkás dolgozik szünet nélkül a világkiállítás területének középpontjában álló Palazzo Italia (Italia palota) befejezésén. Ennek ellenére a hatemeletes olasz pavilonból egyetlen emeletet sem tudnak megnyitni az alig több mint egy hónap múlva kezdődő világkiállítás nyitónapján.

Az Il Fatto Quotidiano szerint ez az oka annak, hogy nem Sergio Mattarella olasz államfő nyitja meg az Expo2015-t, hanem ezt a feladatot Matteo Renzi miniszterelnöknek adta át.

Május elsejére minden ország pavilonja elkészül, kivéve 4-5 részt vevő országét, amelyek az Expo2015 megnyitása után is folytatják majd az építkezési munkákat – közölte Giuseppe Sala a milánói világkiállítás olasz biztosa. Hozzátette, hogy az 53 külföldi pavilonból eddig 15 készült el. A L’Espresso hetilap információi szerint a világkiállítás építkezéseiben akkora a késés, hogy a május elsejei megnyitó előtt arra sem lesz idő, hogy ellenőrizzék és kipróbálják az épületek állagát.

“Olaszország nem okozhat csalódást!” – hangoztatta Sergio Mattarella köztársasági elnök. “Sikerülni fog, Olaszország és pavilonja május elsejére készen lesz” – mondta Maria Elena Boschi államtitkár a Renzi-kormány nevében.
A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú Expo2015 milánói világkiállítás október 31-ig tart. A világkiállítás magyar pavilonjának márciusi milánói programbemutatóján Szőcs Géza kormánybiztos úgy nyilatkozott, hogy az Életkert magyar pavilon a tervek szerint április közepére készül el.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.