Esős és hűvösebb idővel kezdődik az április

A jövő héten sokszor kell esőre számítani, többször megerősödik a szél is. Április első napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hőmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Sokfelé várható eső, zápor. Nagyobb mennyiségű csapadék délen, a délutáni órákban valószínű. Kezdetben elsősorban északkeleten, majd a déli óráktól egyre nagyobb területen lehetnek erős széllökések, az ország északi harmadán többfelé viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-9, a legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Kedden északnyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor. Többfelé megerősödik, főként északnyugaton, északon időnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban plusz 1-7 fok lehet. Nappal 10-17 fokig melegszik a levegő.

Április elsején, szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, az Északi-középhegység magasabb részein hózápor is előfordulhat. Gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimum hőmérséklet 4-9, a maximum hőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Csütörtökön északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A szél is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken több-kevesebb napsütésre, elszórtan záporokra, a magasabb hegyekben hózáporra is számítani lehet. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd estére ismét mérséklődik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Szombaton délen több, északon kevesebb helyen várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3, nappal 6-12 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte keleten még eső várható, majd szórványosan lehetnek záporok, a magasabb hegyekben hózáporok. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimum hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a maximum hőmérséklet 5-10 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.