A be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók listáján 4818 név volt februárban

Februárban 4818 név szerepelt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztató adózóinak listáján.

 

Ez azonban nem jelent ugyanennyi céget vagy magánszemélyt, mert egyesek többször is “kiérdemelték”, hogy a listára kerüljenek, továbbá régi és új “bűnösök” is vannak rajta, ugyanis az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztatónak a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is ismerteti. Ha a határozat bírósági felülvizsgálata iránti keresetet indítottak, az adatokat a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján hozzák nyilvánosságra.

A NAV honlapján közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például kávézó és pékség, kereskedelemmel, szállítmányozással foglalkozó társaság is.

Vannak, akiknek a neve többször is szerepel a listán, ilyen például a miskolci Riften Plusz Kft. (13 alkalom) vagy az ugyancsak miskolci illetőségű Foo-Fruit Kft. (15 alkalom). A magánszemély foglalkoztatók között is találni többszörösen “bűnbe esőket”, mint például a tárnoki Mátyás Istvánnét, akinek a nevét 35-ször is látni lehet a listán.

A NAV által közzétett lista szerint az elmúlt két évben be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott Álmosd Község Önkormányzata és a BÁRKA (Józsefvárosi Színházi) Nonprofit Kft. is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.