„Bontják a Kőhegyet!?” – Háromlakásos társasház épül a Kőhegy lábánál (képek)

(Budaörs, 2015. március 18. – Budaörsi Infó) Több olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal az észrevétellel, hogy “bontják a Kőhegyet” és hogy nagy zaj van a Máriavölgy utcában folyó építkezés miatt. Kérdezték, vajon ez hatással lehet-e a közelben lévő ingatlanokra? Esetleg van-e információnk arról, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok? A kérdésekkel felkerestük az építkezés vezetőjét, Kiss Zoltánt, hogy megtudjuk, mire számíthatnak a budaörsiek és a környéken élők. 

 

 

 

kohegy_epitkezes3

 

Kiss Zoltán építésvezetőtől megtudtuk, hogy Budaörsön, a Máriavölgy utcában a 1474/2 hrsz. alatti ingatlanon három lakásos lakóépület épül. Nettó 382,48 négyzetméter területen. A pinceszinten garázsok helyezkednek majd el.

Budaörs Város Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Irodája adta ki a megfelelő építési engedélyeket 2009-ben erre a területre.

Most azonban már Budakeszi járáshoz tartozik az ingatlanokkal kapcsolatos ügyintézés, így amennyiben probléma merülne fel az építkezéssel kapcsolatban ők az illetékesek ez ügyben.

 

 

kohegy_epitkezes13

 

kohegy_epitkezes14

 

kohegy_epitkezes12

 

 

Kiss Zoltán, az építkezést bonyolító cég vezetője a Budaörsi Infónak elmondta azt is, hogy az építkezést megelőzően talaj-mechanikusok vizsgálták a területet, akik megállapították, hogy nem áll fent annak a veszélye, hogy az építkezés következtében a Kőhegyben bármilyen kár keletkezne.

 

 

kohegy_epitkezes_kiss_zoltan

 

 

„Ezt az három lakásból álló ingatlant magánterületen építjük és minden biztonsági előírásnak megfelelően végezzük a munkánkat. Jól látható, hogy az építési területet körben megjelöltük, és természetvédelmi területet nem érintünk. A lakóházak hátsó fala a hegy előtt lesz, hátsó kertet nem alakítunk ki.

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy mi is fontosnak tartjuk a természeti értékek megőrzését, és nem kívánunk kárt tenni Budaörs jellegzetes hegyében. Az építkezésünk csak és kizárólag azon a magánterületen zajlik, amire Budaörs Város Önkormányzata 2009-ben kiadta az építési engedélyt.

A tegnapi nap folyamán volt kint az építkezésnél Budaörs főépítésze Mártonffy István, aki mindent rendben talált. Minden engedélyünk és hatósági bizonyítványunk megvan ahhoz, hogy befejezzük a munkát amit elkezdtünk.”

 

 kohegy_epitkezes16

 

 

Egy közkedvelt turista látványosság lábánál építkeznek, nem áll fent annak a veszélye, hogy az ide érkező turisták megsérülnek? 

„Sajnos, amíg nem kezdődött el az építkezés, addig a turisták a mi magánterületünkön keresztül mentek fel a hegyre, a kerítéseinket letaposva. Most a mellettünk lévő ingatlant használják hasonlóképen. Szalagokkal és kerítéssel körbekerítettük az építési területet, és figyelemfelhívó táblákat helyeztünk ki, ezért úgy gondolom nem áll fent annak a veszélye, hogy bárki is megsérülhetne.”

 

 

kohegy_epitkezes11

 

kohegy_epitkezes10

 

kohegy_epitkezes18

 

kohegy_epitkezes7

 

kohegy_epitkezes19

 

kohegy_epitkezes8

 

 

Mikor érnek véget a munkálatok, és milyen rendszerességgel fognak zajlani?

„A munkálatok előreláthatólag szeptemberig fognak zajlani. A közvetlen szomszédokkal természetesen előre egyeztettünk. Hétfőtől péntekig 7 órától 17 óráig fogunk dolgozni, szombaton pedig 8-18 óráig. A nagyobb zajjal járó feladatokat ezen a héten befejezzük.”

 

 

kohegy_epitkezes5

 

kohegy_epitkezes3

 

 

kohegy_epitkezes2

 

 

kohegy_epitkezes

 

 

kohegy_epitkezes15

 

A lakossági bejelentések kapcsán Mártonffy Istvánnal, Budaörs Város főépítészével és Budakeszi Járás Építéshatósági Osztályával is felvettük a kapcsolatot. Ahogy megkapjuk tőlük kérdéseinkre a választ, akkor azt azonnal közöljük.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

3 hozzászólás

  1. […] utcában folyó építkezés miatt. Felkerestük az építkezés vezetőjét, Kiss Zoltánt, és cikkünkben olvashattak arról, hogy az építkezés meddig fog tartani, és hogy ki hagyta jóvá a terveket. […]

  2. […] 2015. március 19. – Budaörsi Infó) Szerdán olvashatták cikkünkben, hogy a Máriavölgy utcában a 1474/2 hrsz. alatti ingatlanon három lakásos társasház épül. […]

  3. […] március 19. – Budaörsi Infó) 2015. március 17-én a Budaörsi Infó Online-on jelent meg először Budaörsön hír arról, hogy a „Kőhegyet bontják”. Ebben a cikkünkben olvashattak arról, hogy az építkezés vezetője elmondja, hogy minden […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.