Eurovíziós Dalfesztivál 2015 – A Dal – A Passed nyerte az első elődöntőt

A négytagú popcsapat, a Passed nyerte A Dal első elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Tóth Vera, Dallos Bogi, Szűcs Gabi és a Karmapolis, a tévénézők szavazataival Antal Timi jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

 

A fiatal, innovatív popcsapat, a Passed Mesmerize (Elbűvöl) című dala (szerzők: Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid és Szabó Levente) 43 pontot kapott a zsűritől. Négy ponttal kevesebb jutott Tóth Verának, aki a Gyémánt című számot, Hrutka Róbert szerzeményét énekelte, és 38 ponttal lett harmadik Dallos Bogi és a World of Violence (Tóth G. Zoltán, Halász Péter).

A három egyaránt 37 pontos versenyző közül szintén a zsűri juttatta tovább Szűcs Gabit (Úgysem felejtesz el; Gátos Iván, Szűcs Gabi, Hegyi György) és a Karmapolist (The Time Is Now; Kenyeres András, Lipi Gábor, Szipszer András).

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített első elődöntőben a négy zsűritag – Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsűri elnöke, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők sms-ben vagy mobilalkalmazás segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így alakult ki öt továbbjutó.

A hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival Antal Timi és a Woke Up This Way című dal (szerző: Malek Miklós, Dimitri Ehrlich) lett, így ő is bekerült a középdöntőbe.

Balról a négytagú Passed zenekar, Tóth Vera (b5), Dallos Bogi (b6), a háromtagú Karmapolis zenekar, Szűcs Gabi (j2) és Antal Tímea (j)

Balról a négytagú Passed zenekar, Tóth Vera (b5), Dallos Bogi (b6), a háromtagú Karmapolis zenekar, Szűcs Gabi (j2) és Antal Tímea (j)

A második elődöntőt január 31-én, a harmadikat február 7-én rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két középdöntőbe, amely február 14-én és 21-én lesz. A Dal február 28-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 351 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe. A Dal 2015-ről minden információt megtalálnak a mediaklikk.hu/dal oldalon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.