Embercsempészt fogtak el a budaörsi rendőrök

A szerb állampolgárságú férfi 200 euró készpénzért cserébe vitt volna ki Magyarországról négy szír állampolgárt.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást indított embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves szerb állampolgárságú férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. január 21-én a délelőtti órákban négy szír állampolgárságú személyt vett fel Magyarország területén, a röszkei határátkelőhely közelében. A megállapodás szerint a Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkező szír állampolgárokat 200 euró készpénz ellenében először Ausztriába, majd Németországba szállította volna a gépkocsijával.

A gyanúsítottat és utasait a Budaörsi Rendőrkapitányság járőrei 10 óra 30 perc körüli időben az M1-es autópálya 22-es kilométerszelvényénél lévő Sasfészek pihenőhelyen ellenőrizték, majd a szerb állampolgárságú férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és előállították. A négy szír állampolgárságú személyt a járőrök – a további eljárás lefolytatása céljából – átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal részére.

A 40 éves sofőrt a Pest megyei nyomozók őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására.

A férfi ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.