Rendkívüli testületi ülés volt Budaörsön

(Budaörs, 2015. január 21. – Budaörsi Infó) Rendkívüli ülést tartott 2015. január 21-én a képviselő-testület, amelyen kivétel nélkül minden képviselő részt vett. Az előterjesztéseket azért kellett sűrgősséggel tárgyalni, hogy a pályázatokat időben le lehessen zárni. Az ülés zökkenőmentesen zajlott, néhány napirend előtti hozzászólással. A nyilvánosság előtt tárgyalt napirendi pontokat jóváhagyta a testület.

 

A napirend előtti hozzászólás lehetőségét kihasználva Simándi Szelim a jelenlévőknek elmondta, hogy az Esze Tamás utcánál lévő sorompó miatt ismét baleset történt, ami miatt a károsultak kártérítést fognak kérni az önkormányzattól. Elmondása szerint ez már nem az első eset, ezért kéri a képviselő-testületet, hogy erre a problémára keressenek megoldást.

Bíró Gyula alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a Törökugrató területén lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetek állapota az elmúlt időben ismét nem Budaörshöz méltó. Szükségesnek tartja, hogy kétnaponta a  BTG munkatársai megtisztítsák a területet.

Stifft Nándor a Baross és Dózsa György utca találkásánál lévő kátyúhelyzetről tájékoztatta a testületet. Ez a terület nemrégiben lett javítva, viszont az időjárás kikezdte a javított területet és az út közepén egy fél négyzetméteres kátyú nehezíti és veszélyezteti a közlekedést.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere ismertette a megyei útdíjjal kapcsolatban történt elmúlt hetek eseményeit. Elmondása szerint ma lesz kormányzati döntés ez ügyben.

 

2015_kepviselo_testulet2_wttinghoff_tamas

 

Több egyeztetés is történt az elmúlt hetekben az ügyben, a legutolsó hétfőn volt Fónagy János államtitkárral. Wittinghoff Tamás úgy gondolja, hogy a vele történt egyeztetés hangulata és tartalma alapján, ha az államtitkár úron múlna, akkor megoldódna ez a probléma.

Budaörs város azt javasolta a kormánynak, hogy az éves autópálya matrica árát csökkentsék, így plusz bevételhez juthatna a kormány, növekedne az éves pályamatrica vásárlás aránya.

Sokolowsky Márk azt kérte, hogy a képviselő-testület jobban figyeljen oda a „nemzetiségieknél” a biztonságosabb munkakörnyezet megteremtésére.

Hauser Péter erre azt reagálta, hogy az egyeztetések már megtörténtek ezzel kapcsolatban.

 

2015_kepviselo_testulet2

 

A napirend előtti hozzászólásokat követően három napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Felülvizsgálták a települési nemzetiségi önkormányzatokkal kötött együttműködési megállapodásokat.

Ezt az ügyet illetően a határozati javaslat a következő volt a Képviselő-testület részére:

1. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. § (2) bekezdésében foglalt előírásnak eleget téve a Budaörs Polgármesteri Hivatallal valamint

a) a Budaörsi Görög Nemzetiségi Önkormányzattal,

b) a Budaörsi Örmény Nemzetiségi Önkormányzattal,

c) a Budaörsi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal,

d) a Budaörsi Román Nemzetiségi Önkormányzattal,

e) a Budaörsi Szerb Önkormányzattal

2014. december hónapban megkötött együttműködési megállapodásokat felülvizsgálta és azokat változatlan tartalommal jóváhagyja.

 

2. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. § (2) bekezdésében foglalt előírásnak eleget téve a Budaörs Polgármesteri Hivatallal valamint a Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzattal 2014. december hónapban megkötött együttműködési megállapodást felülvizsgálta és a melléklet szerinti egységes szerkezetű tartalommal jóváhagyja.

A javaslatot testület egyhangúan elfogadta.

 

2015_kepviselo_testulet4

 

Döntést hoztak a közbeszerzési szakértői szolgáltatás 2015. évi igénybevételére. (a hivatalos közbeszerzési tanácsadó)

Határozati javaslat a Bizottság részére a következő volt ebben a témában:

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hivatalos közbeszerzési tanácsadói szolgáltatás 2015.évi igénybevétele tárgyában az alábbiak szerint dönt:

a.)    felkéri a Polgármestert, hogy – változatlan tartalommal, 2015. december 31-ig tartó érvényességgel – kezdeményezze a közbeszerzési szakértői szolgáltatás nyújtása tárgyában PROVITAL Fejlesztési Tanácsadó Zrt.  valamint a Topinform Bt. által alkotott Konzorcium, mint Megbízott-tal megkötött, jelenleg hatályos megbízási szerződés közös megegyezéssel történő módosítását, ennek Kötelezett általi elfogadása esetén annak aláírását, valamint

b.)    felkéri a Polgármestert az ehhez szükséges forrás 2015. évi költségvetésbe történő tervezésére.

A javaslatot a testület egy tartózkodás mellett, 14 igen szavazattal elfogadta.

Zárt ülésen pedig  a 391/2014. (XII. 17.) ÖKT határozat alapján Közbeszerzési feladatok teljesítése a KEOP-1.1.1./C-13-2013-0014. számú pályázathoz kapcsolódóan üléseztek.

Ez a pályázat lehetővé teszi, hogy megszűnjön a szelektív hulladékgyűjtés átmeneti állapota. Amit sokan illetnek jogos kritikával – jegyezte meg Wittinghoff Tamás polgármester.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.