A Baumax kivonul Magyarországról

A Baumax 2015 második negyedévében kivonul Magyarországról – közölte a barkácsáruház szerdán.

 

A Baumax közleménye szerint a 14 magyarországi áruházat áprilisig sorban bezárják, a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, amelynek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban – olvasható a tájékoztatásban.

Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta: “mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk.”

A tájékoztatás szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, a cseh és a szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat akarja új értékesítési koncepcióra átállítani.

A közlemény szerint a Baumax 2014 októberében bemutatott egy új értékesítési koncepciót, amelyre 2015 őszén átállnak az osztrák, cseh és szlovák áruházak.

Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell – írja a Baumax.

A Baumax AG kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére közölte: a Baumax Magyarország Zrt. 788 alkalmazottat foglalkoztat. A cég gazdasági adatairól és a munkavállalókat érintő további lépésekről nem közölt konkrétumokat.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Baumax ígérete szerint minden jogi lépést és intézkedést betart, és ezzel kapcsolatosan a következő napokban felveszi a kapcsolatot a KASZ vezetőségével. Buday Pálné, a KASZ alelnöke elmondta: mivel korábban is volt szó az áruházlánc kivonulásáról, a szakszervezet már több alkalommal megkereste a Baumaxot, azonban egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem ültek le velük egyeztetni.

A Baumax Magyarország Zrt. a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a 2014-es évet 23,1 milliárd forint árbevétel mellett 3,2 milliárd forint veszteséggel zárta, míg 2013-ban 22,8 milliárd forint volt a bevétele, szintén 3,2 milliárd forint veszteség mellett.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.