Növekszik a hűtő- és fagyasztócserére igényelhető támogatás összege

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve 5 000 forinttal megnöveli a konstrukcióban igényelhető támogatás összegét és további 107 millió forinttal növeli a pályázati keretösszeget. E módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Ennek megfelelően a vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50%-a, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 30.000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 40.000 forint háztartási nagygépenként.

A 2014. december 29-ig benyújtott pályázatokkal igényelt támogatások összegét a tárca automatikusan megemeli 5 000 forinttal. Az ezt követően beérkező pályázatok, pedig már a megnövelt támogatási összegben részesülhetnek.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

A háztartásigép-csere program célja, hogy a magyar háztartások vissza nem térítendő, állami támogatással, csökkentett vételáron szerezhessék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket.

A hűtő- és fagyasztócsere alprogramra a mai napig összesen 17.831 pályázat érkezett, közel 550 millió forintnyi támogatási igénnyel, amely az eredetileg meghatározott keretösszeg több mint 87 százalékát fedi le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.