Forgalomkorlátozás az M0-s autópályán az M1-es és az M7-es között

A kivitelezési munkálatok miatt január végéig útszűkület és 60 kilométeres sebességkorlátozás lesz szakaszosan, az M0-s autópályán az M1-es és az M7-es autópályák csomópontjai között – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn.

 

A forgalomterelés és a sávszűkítés 150 méteres szakaszokban a munkálatok előrehaladásával folyamatosan változik. Ezen a szakaszon terelőfalat és az elválasztó sávba víznyelő aknát építenek, valamint a portálszerkezetek alapozását végzik el.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője korábban az MTI-nek elmondta, a 2,7 kilométer hosszban, kétszer három sávosra szélesedő autópálya kivitelezési költsége nettó hatmilliárd forint. A munkát a tendernyertes Betonútépítő Zrt. végzi és őszre fejeződik be a bővítés. A projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió 85 százalékos támogatásával valósul meg. A M0-s déli szakaszának ezen a kis részén a munkát eredetileg a Tópark projekt beruházója vállalta. A válság miatt azonban leállt a beruházás, így elmaradt az autópálya szélesítése is. Ezt pótolja most a NIF.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.