Juhász Péter: a korrupt politikusoknak le kell mondaniuk

A korrupt politikusoknak le kell mondaniuk – jelentette ki Juhász Péter, az Együtt – A Korszakváltók Pártja társelnöke az általuk szervezett “Belvárosi Rogán-Szentgyörgyvölgyi ingatlanmaffia” elnevezésű szerdai tüntetésen Budapest V. kerületében.

 

Juhász Péter arról beszélt, hogy Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek, fideszes országgyűlési frakcióvezetőnek félmilliárd forint értékű ingatlanvagyona van.

A vagyonnyilatkozatában “hazudik”, és lehetetlen, hogy ez a vagyon kijöjjön a fizetéséből – jelentette ki. Hozzátette: Kósa Lajostól Szijjártó Péterig megmagyarázhatatlan módon gyarapodnak fideszes politikusok.

Az V. kerületben “maffiarendszer állt fel”, sorban adnak el ingatlanokat nyomott áron, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester is így jutott lakásához – mondta. Arra is kitért, hogy egyes üzlethelyiségeket jóval a piaci ár alatt adtak el, és a kerület körülbelül 150 milliárd forintos ingatlanvagyona mára mintegy 50 milliárddal csökkent.

“Hunvald György ezekhez képest gombokkal gurigázott” – fogalmazott.

Juhász Péter bejelentette, ha egyetlen egy lakásról kiderül, hogy “haveroknak, mutyiban játsszák át, harmadáron”, akkor ő is bead arra az ingatlanra egy vételi ajánlatot. A lakást a Belváros közösségével együtt veszik meg, és odaadják a szegényeknek.

“Ezt nevezzük el belvárosvédelmi akciótervnek” – közölte.

tuntetes_korrupcio_ellen2_bp_2015jan14_juhasz_peter_egyutt

Vajda Zoltán, a “60ezren a MAGÁN nyugdíjukért” Facebook-csoport alapítója, az Együtt politikusa azt hangsúlyozta, hogy a “maffiakormányunk mindenünket és mindent megfojt, mert mindenünk kell nekik”.

A beszédek után az “És tőled mennyit lopott a Fidesz?” transzparens mögött felsorakozó több száz tagú menet az Erzsébet térről rendőri felvezetés mellett vonult a Szerb utcáig. Menet közben többek között a “Mocskos Fidesz”, “Orbán takarodj”, “Demokráciát” és “Itt is lopnak ” rigmusokat skandálták.

A szervezők azt közölték, hogy a Váci utca egyik épületéből virágföldet, egy másikból tojásokat dobtak a tüntetőkre.

Az esemény végén a Szerb utca egyik háza előtt álltak meg, amelyben Juhász Péter szerint minden lakást a Fideszhez köthető személyek vagy hozzátartozóik kaptak meg. A politikus megköszönte a BRFK munkatársainak, hogy biztosították a demonstrációt, majd egy “Ebből a házból vitték el Habony Árpádot és Szentgyörgyvölgyi Pétert, Rogán Antal bűntársait a derék belvárosi rendőrök” feliratú lapot ragasztott az épület falára.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.