Ez nem az NCIS – Médiafórum a Budaörsi Rendőrkapitányságon

(Budaörs, 2015. január 14. – Budaörsi Infó) 2015. január 13-án a Budaörsi Rendőrkapitányságon fórumot tartottak az illetékességi területen működő méditartalom-szolgáltatók munkatársai számára. A sajtósok kötetlen beszélgetés formájában kérdéseket tettek fel az elmúlt hónapban érdeklődésre számot tartó eseményekkel kapcsolatban. A feltett kérdésekre a Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területét illetően Galuska-Tomsits László r. ezredes, kapitányságvezető, Orosz János, rendőr alezredes, Bűnügyi Osztályvezető, valamint Beluzsárné Belicza Andrea rendőr százados, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője adott választ.

 

A fórumon Galuska-Tomsits László r. ezredes, Beluzsárné Belicza Andrea rendőr százados, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője biztosította a médiákat arról, hogy a jogszabályi keretek között, amiről beszámolhatnak, arról a sajtó munkatársai megkapják a legszéleskörűbb tájékoztatást a 2015-ös évben is.

Sok esetben azonban ez az információközlés nem kivitelezhető, hisz előfordulhat, hogy a kiadott adatok miatt egy-egy nyomozás tévútra futhat, hisz a média segítségével a bűnelkövetők is jól tájékozottá válhatnak.

A fórumon Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy örülnének a folyamatos médiajelenlétnek és annak, ha a sajtó segítene abban, hogy szakmájuk közismertebbé és elismertebbé váljon.

Szóvá tette azt is, hogy a munkatársaikat bemutató anyagokat a továbbiakban is szívesen hagynak jóvá. A Budaörsi Infó a 2014-ben már folytatott egyeztetést a budaörsi rendőrkapitánnyal, aminek következtében elindítottunk egy cikksorozatot, amelyben a Budaörsi Rendőrkapitányság egyes dolgozóit mutatjuk be.

 

rendorseg_forum

Balról jobbra: Kürt István r. őrnagy Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezető; Káldi Balázs r. őrnagy Budaörsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezető; Galuska-Tomsits László r. ezredes Budaörsi Rendőrkapitányság vezetője; rendőrségi főtanácsos; Beluzsárné Belicza Andrea r. százados PMRFK Sajtószóvivő; Pintér Lajos r. alezredes Érdi Rendőrkapitányság vezetője

 

 

Ennek a sorozatnak a keretében megjelenő egyik cikkünkben például Hodut Éváról olvashattak, aki a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferenseként dolgozik, és ez mellett önkéntes tűzoltóként is szolgálatot lát el Budaörsön.

A 2015-ös évben is folytatjuk majd sorozatunkat, és immár nem csupán kivételes embereket, hanem a rendőrszakma rejtelmeit is be kívánjuk mutatni.

A fórumon is elhangzott, hogy egy-egy bűntényt követően a károsultak azt várnák el a helyi nyomozóktól, hogy úgy mint a televíziós sorozatokban, 50 perc alatt megoldják a bűntényeket, azonban ez a valóságban nem így van.

Írásainkban törekszünk majd arra, hogy közelebb hozzuk a rendőrkapitányság munkáját az emberekhez, hogy megértsék a rendszer működésének összetettségét és toleránsabbá váljanak azokkal a hivatalos szervekkel kapcsolatban, akik azért dolgoznak, hogy az ő problémáikat megoldják.

A 2015. évi cikktémák mellett szó esett még a fórumon arról is, hogy mi várható az útdíj bevezetését követően. Galuska-Tomsits László elmondása szerint a Rendőrkapitányságnak ez ügyben még nem volt plusz munkája, azonban mivel még kezdeti stádiumban van az új rendelet, ezért inkább március környékén szeretne nyilatkozni.

Az együttműködés a Budaörsi Rendőrkapitány és a Budaörsi Infó között eddig is jól működött. Lapunkon külön rovatot tartunk fent a rendőrségi híreknek. Rendszeresen beszámoltunk a körzetbe történő bűncselekményekről és fontos bűnügyi megelőző tudnivalókkal is szolgáltunk rendszeresen. Hogy a továbbiakban még szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatukat a helyi médiákkal, ennek nagyon örülünk és bízunk benne, hogy megjelent cikkeinkkel a továbbiakban is segíthetjük a munkájukat miközben hasznos információkhoz juthatnak olvasóink is.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.