Vádemelési javaslat külföldi munkával hitegető csaló ellen

A budaörsi rendőrök vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Krisztina 26 éves mindszenti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint J. Krisztina egy internetes oldalon különböző külföldi munkalehetőségeket hirdetett meg. A 26 éves nő hirdetésére 2013 decembere és 2014. január 6. közötti időben összesen hatan jelentkeztek. A jelentkezőktől a 26 éves gyanúsított részletfizetést kért. A sértettek mindegyike átutalta ez előre megbeszélt összeget a J. Krisztina által megadott bankszámlaszámra. Az ígért külföldi munka valójában nem létezett, ezért a sértettek nem tudtak munkába állni és J. Krisztinát sem tudták elérni, aki az átutalt összegeket nem fizette vissza. A csalással okozott kár meghaladja a 250 ezer forintot.

A bűncselekményről a sértettek egyike 2014. január 4-én tett feljelentést a Budaörsi Rendőrkapitányságon, ahol ezt követően elrendelték a nyomozást és a szükséges nyomozási cselekmények elvégzését követően a mindszenti nőt néhány hónappal később gyanúsítottként hallgatták ki.

A J. Krisztina ellen folytatott eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére. 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.