Azonosították a Charlie Hebdo elleni támadókat

(Budaörs, 2015. január 7. – Budaörsi Infó)Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen Párizsban elkövetett, 12 áldozatot követelő terrortámadást követően a támadók felkutatása nagy erőkkel folytatódott szerda este. A rendőrségnek sikerült azonosítani a három gyanúsítottat – jelentette be a France TV.

Két testvér Said Kouachi (34 év) és Cherif Kouachi (32 év), valamint Hamyd Mourad (18 év) az elkövetők. A testvérek Párizs 10. kerületében születtek. A legfiatalabbik hajléktalan.

Cherif Kouachi már ismert volt igazságszolgáltatás számára. 2008-ben bíróság elé állították Párizsban. A Liberation szerint letartóztatták, amikor 2005-ben Damaszkuszba, Szíria fővárosába készült elutazni, hogy dzsihádista szervezethez csatlakozzon.

Louis Caprioli, az egyik terrorizmus elleni szervezet helyettes igazgatója elmondta a France TV-nek, hogy ismeri a gyanúsítottakat. “Ők az úgynevezett Chaumont erőszakos banda tagjai közé tartoznak. Radikalizálódott gazemberek. Letartóztatták őket 2005 januárjában miután dzsihádista fióktelepet alapítottak Irakban. Később elengedték őket, és egyikük ebben az időben ment ki Szíriába.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.