Dagad a brit uralkodó fiának szexbotránya – Az udvar ismét cáfol

Két napon belül másodszor volt kénytelen cáfolni a brit királyi ház, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett lenne egy régóta húzódó amerikai gyermekszex-botrányban, miután az ügyről egyre több, az amerikai közélet és a politika legmagasabb szintjeire is gyanút vető részlet kerül nyilvánosságra.

 

A Buckingham-palota – a brit királyi család első számú londoni hivatala – vasárnap hivatalos közleményben szögezte le, hogy “minden alapot nélkülöznek” azok az állítások, amelyek szerint az 55 esztendős András herceg – aki az ötödik a brit trónutódlási sorban – bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére.

A közlemény szerint az udvar “a lehatározottabban cáfolja” ezeket az állításokat.

A Buckingham-palota már pénteken, az ügy nyilvánosságra kerülése után is kiadott egy nyilatkozatot, hangsúlyozva, hogy “kategorikusan valótlanok” azok az állítások, amelyek szerint a yorki herceg bármiféle “nem helyénvaló” kapcsolatba került volna kiskorúakkal.

Az ügy részletei azonban vasárnap elöntötték a brit sajtót, és a BBC udvari tudósítójának kommentárja szerint most már az a veszély fenyeget, hogy a botrány súlyosan károsítja a herceg és az egész brit monarchia megítélését.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért.

Az ügy most annak nyomán került ismét a felszínre, hogy kiderült: Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő – egy jelenleg 30 éves nő – szerint Epstein több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.

A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

Virginia_Roberts_Andras_herceggel

A vasárnapi brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, és a lapokban megjelent egy fotó is, amelyen András herceg látható a fiatal nővel, egymás derekát átölelve.

A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun vasárnapi kiadása, a The Sun on Sunday megszólaltatta Virginia Robertset, aki intim részletekkel kiegészítve megerősítette, hogy 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel. Hozzátette: “idővel” még több részletet fog nyilvánosságra hozni az ügyről, “de nem most”.

A The Sun on Sunday idézi az Epstein elleni rendőrségi vizsgálat aktáiból a börtönviselt amerikai pénzember egykori lakáját, aki elmondta: András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és “medencepartikon” vett részt, “esetenként pucér hölgyek társaságában”.

A brit lapok értesülései szerint a brit uralkodó fiát Ghislaine Maxwell, az egykor jelentős magyarországi médiaérdekeltségekkel is bíró, 1991-ben rejtélyes körülmények között elhunyt néhai brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya mutatta be Jeffrey Epsteinnek. A brit sajtó által látott rendőrségi iratok szerint Ghislaine Maxwell “szerezte be” Epsteinnek a fiatalkorú lányokat, akiket a később elítélt pénzember aztán híres és befolyásos személyiségeknek “kölcsönzött ki”.

A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lap által látott bírósági akták tanúsága szerint András herceg és Bill Clinton volt amerikai elnök is közbenjárt annak idején azért, hogy Epstein kedvező vádalku-feltételekkel mentesüljön a súlyosabb büntetés alól. A brit lap szerint ez kínos kérdéseket vethet fel, ha Clinton felesége, Hillary Clinton indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.