Ónos esőre és havazásra figyelmeztet a meteorológia

Több megyére és a fővárosra az ónos eső, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A csütörtöki veszélyjelzésben azt írták: csütörtökön a késő esti, éjjeli órákig főként az ország déli felében még kialakulhat kisebb havazás, északnyugaton gyenge ónos eső, északon fagyott eső. Pénteken északkeleten fagyott eső, főként Szabolcs-Szatmár megyében havazás várható, öt centiméternyi friss hó is hullhat. Az Észak-Alföldön, illetve a Dél-Alföld egyes részein a délutáni órákban ónos esőre lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, északnyugaton lesz enyhébb az idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet. A hétvégén némileg enyhül az elmúlt napokban tapasztalt rendkívüli hideg: lesz, ahol éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, és a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.