Szilveszter utáni körkép

(Budaörs, 2015. január 1. – Budaörsi Infó/MTI) Összegyűjtöttünk néhányat a szilveszter utáni gyorsjelentésekből a teljesség igénye nélkül. A cikk folyamatosan bővül!

 

 

Szokásosan telt a szilveszter éjjel a fővárosi toxikológián

 

Szokásosan telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán. Hetvenhét kezeltjük több mint fele fiatalkorú volt – közölte a toxikológiai osztály ügyeletes főorvosa csütörtökön az MTI-vel.

    Pap Csaba elmondta: többségében túlzott alkoholfogyasztás, néhány esetben kábítószer-fogyasztás miatt kerültek be a kórházba. A betegek mintegy 60 százaléka fiatalkorú volt.

    A szilveszteri bulizással összefüggésben nem volt súlyos esetük – tette hozzá a főorvos.

 

Több halálos baleset történt szilveszter napján

 

Négy közúti balesetben négyen haltak meg szilveszter napján – közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az elmúlt 24 órában a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A halálos kimenetelű baleseteken felül 6 baleset súlyos és 16 könnyű sérüléssel végződött.

    Emellett csak szilveszter napján 277 embert fogtak el a rendőrök. Közülük tízet az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 53 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Tiltott határátlépés miatt 305 embert fogtak el a rendőrök – írta az ORFK.

 

Szilveszteri tűzijáték Győr belvárosa felett 2015. január 1-jére virradó éjjel

Szilveszteri tűzijáték Győr belvárosa felett 2015. január 1-jére virradó éjjel

 

Ketten sérültek meg pirotechnikai eszközöktől Győr megyében

 

Római gyertya robbant fel egy győri és egy veszprémvarsányi fiatalember kezében szilveszterkor, mindkét sérültet megműtötték – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

    Kocsis Tünde elmondta, hogy egy 23 éves fiatalember a Fehérvári úti felüljárónál öt lövedéket lőtt ki, a hatodik a kezében robbant fel. Négy ujjpercét amputálták a bal kezén a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban.

    Veszprémvarsányban egy 17 éves fiatalember sérült meg egy római gyertyának vélt pirotechnikai eszköztől, amikor azt meggyújtotta. Jobb kezén a mutatóujja szinte teljesen, hüvelykujja részben szakadt le – közölte Kocsis Tünde.

 

 

Több mint kétezer riasztást kaptak a mentők szilveszter éjjelén

 

Országszerte több mint kétezer, ebből a fővárosban ötszáz riasztást kaptak szilveszter éjjel a mentők – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója csütörtök reggel az MTI-vel.

    A mentők 4 esetben hajtottak végre sikeres újraélesztést, 21 esetben “petárdabaleset” sérültjének nyújtottak segítséget – emelte ki. Ezzel együtt országszerte karambolok, gázolások, verekedések, rosszullétek és sok magatehetetlen, ittas ember miatt riasztották a mentőket – írta Győrfi Pál, megjegyezve, hogy “nehéz munkájukat agresszív részegek és téves riasztások is nehezítették”.

 

A Vörösmarty tér 2015. január 1-jén reggel

A Vörösmarty tér 2015. január 1-jén reggel

Délutánig tart a fővárosban a szilveszter utáni takarítás

 

A becslések szerint délután 3-4 órára végeznek a fővárosban a szilveszteri ünneplés után a közterületek takarításával – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-vel szerda reggel.

    Mint Nagy László kifejtette: szokás szerint reggel 6 órakor megkezdődött a szilveszter utáni takarítás. A vállalat mintegy 400 dolgozója egy tucat munkagéppel látott munkához Elsőként az aluljárokat, főbb tereket, körutakat takarítják meg, majd a mellékutcák következnek.

    Várhatóan délután 3-4 óra körül lesznek adataik arról, hogy Budapest közterületein idén mennyi szemetet takarítottak össze szilveszteri ünneplés – mondta a vezérigazgató-helyettes.

 

 

Szilveszterezők a zalaegerszegi Dísz téren 2015. január 1-jére virradó éjjel és az utcabál helyszíne újév reggelén

Szilveszterezők a zalaegerszegi Dísz téren 2015. január 1-jére virradó éjjel és az utcabál helyszíne újév reggelén

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.