Földrengés volt a Nógrád megyei Szécsényben

A Richter-skála szerinti 3,8 erősségű földrengés volt újév reggelén a Nógrád megyei Szécsényben – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta: 7.45-kor volt a földrengés, amelyet a lakosság is érzett.

Sérültről nincs tudomásuk, de folyamatosan érkeznek a hívások a megyei katasztrófavédelem ügyeletére.

 

 

Egyelőre nem érkezett jelentés a Nógrád megyei földrengés miatti károkról

Károkról egyelőre nem érkezett bejelentés az újév reggelén a Szécsény közelében történt földrengés miatt – tájékoztatta a Nógrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

Angyal Eszter – pontosítva az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatását – elmondta: a Richter-skála szerint 3,9-es erősségű földrengés epicentruma a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérése szerint Iliny község közelében, Szécsény és Balassagyarmat között volt, 7 óra 43 perckor. A földrengést a lakosság is érezte, folyamatosan érkeznek a bejelentések.

A katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei a nap folyamán helyszíni szemlét tartanak a térségben található víztározók gátjainál, a veszélyes üzemeknél, a köz- és a vasúti közlekedés, valamint a távhő, víz-, gáz-, áramszolgáltatás esetleges meghibásodásainak feltárására – tette hozzá a katasztrófavédelmi szóvivő.

 

 

FRISS:

Újabb földrengés volt Nógrád megyében

Újabb, a Richter-skála szerint 4.0-ás erősségű földrengés volt 11 óra 45 perckor Nógrád megyében – tájékoztatta a Nógrád megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta, hogy Cserhátsurány és Iliny között volt az újabb földmozgás epicentruma. A rengésről folyamatosan érkeznek a lakossági bejelentések.

Hozzátette, hogy a reggeli, 3,9-es erősségű földrengés miatt eddig négy esetben jeleztek károkat. Szécsényben egy épületben a padlóburkolat repedt meg, egy nagylóci és két bátonyterenyei házról pedig vakolat hullott le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.