A szilveszteréjszaka volt a legfagyosabb ezen a télen Romániában

A tél legalacsonyabb hőmérsékleti értékeit mérték szilveszter éjjelén Romániában.

 

A Mediafax hírügynökség csütörtöki jelentése szerint a Kovászna megyei Bodzafordulón (Intorsura Buzaului) hajnalban mínusz 32 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála, Csíkszeredában és Brassóban mínusz 29 fokot, Nagyszebenben mínusz 26 fokot mértek. Országszerte tízezrek töltötték a nagyvárosok utcáin a szilveszteréjszakát, de a román hírügynökségek és hírtelevíziók nem adtak hírt arról, hogy bárki is megfagyott volna.

A romániai Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közölt adatok szerint az év első délelőttje is rendkívül hideg maradt. Helyi idő szerinti 14 órakor Csíkszeredában még mindig mínusz 16, Kézdivásárhelyen és Baróton mínusz 15, Sepsiszentgyörgyön mínusz 14, Székelyudvarhelyen mínusz 13, Kolozsváron pedig mínusz 9 fokot mértek.

A meteorológiai szolgálat korábban kibocsátott figyelmeztetése szerint péntekig tart a szokatlanul hideg idő Romániában, majd a hét végi enyhe felmelegedés után az évszaknak megfelelő hőmérséklet várható.

A valaha mért legalacsonyabb romániai hőmérséklet mínusz 38,5 Celsius fok volt. Ezt 1942. január 25-én mérték a Székelyföld határán fekvő Botfaluban (Bod).

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.