Magyar Közút: folyamatos a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés

Folyamatosan végzik a hóeltakarítást, síkosságmentesítést szombat este óta a Magyar Közút szakemberei – tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője vasárnap az MTI-t.

 

Közölte: az Útinform szolgálat vasárnap reggeli összesítése szerint az ország nagy részén csapadékmentes az idő, kivéve a Dunántúl nyugati területeit.

Vas és Zala megye nagy részén, Somogy és Baranya megye nyugati területén, valamint Mosonmagyaróvár és Fertőszentmiklós környékén havazik, Szentlőrinc térségéből intenzív havazást jeleztek. Szállingózik a hó Csorna, Ajka, Sárvár, Keszthely, Lenti és Kaposvár közelében.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az autópályák vizesek, nedvesek, a leállósávon előfordulnak latyakos szakaszok. A főutak nagy része szintén vizes vagy nedves. Ott viszont, ahol intenzívebben havazik, a fő- és mellékutak egy részén télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Mosonmagyaróvár, Keszthely, Szentlőrinc és Mohács, valamint Kápolnásnyék és Hódmezővásárhely térségében közepes erősségű szél nehezítheti a közlekedést.

 

FRISS:

 

A déli határ mentén szinte mindenhol havazik

    2014. december 28., vasárnap – Szinte mindenhol havazik a déli határ menti területeken, a Dunántúlon jellemzően sónedves, Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén viszont havas a főutak burkolata – tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője vasárnap az MTI-t.

Az Útinform vasárnap déli összesítése szerint a Lenti-Paks-Makó vonaltól délre szinte mindenhol esik a hó, Kaposvár és Hódmezővásárhely térségében intenzív a havazás.

Az M1-es és az M7-es autópálya burkolata végig sónedves, az M43-as latyakos, de jól járható.

A Dunántúl nagy részén a főutak burkolata sónedves, hókásás szakaszokra Vasvár, Nagykanizsa és Mohács környékén, latyakos burkolatra pedig Szombathely, Ajka, Lenti és Mohács térségében számíthatnak a közlekedők – közölte a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.

Az intenzív havazás miatt egyelőre havas a főutak burkolata Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén, Kiskunhalas és Szeged térségében pedig latyakos szakaszok lehetnek.

A keleti országrészben az Északi-középhegységben, az Alföldön és a Nyírségben sónedves a burkolat.

A mellékutak a Dunántúlon mindenhol latyakosak, hókásásak, letaposott havasak.

Pécsi Norbert Sándor közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a Dunántúl középső részén, valamint a Balaton keleti medencéjében és Kaposvár környékén közepes erejű szél fúj, Vasvár környékéről és az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról viszont erős széllökéseket jelentettek.

Nagyobb fennakadásról vagy balesetről az elmúlt órákban nem kaptak bejelentést – zárta közleményét.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.