Karácsonyi kiszállítás – Hull a pelyhes mese-sorozat

(Budaörs, 2014. december 26. – Budaörsi Infó) 2014. december 13-án volt a “Hull a pelyhes” mese és rajzpályázat eredményhirdetése. A Budaörsi Infó úgy döntött, hogy felkarolja ezt a pályázatot, és bemutatja az olvasóinak az elkészült írásokat és rajzokat. Megéri megnézni.

1. számú Általános Iskolából

Felkészítő tanáruk: Bayer Attiláné

4. c osztály

Karácsonyi kiszállítás

alkotók:

Szauter Barbara

– Tóth Vince

– Ferenczi Dániel

– Bognár Márton

– Ballók Máté

hull_a_pelyhes_karacsonyi_kiszallitas

Karácsonyi kiszállítás

Télen a Mikulás műhelyében mindenki készülődik a decemberi ünnepekre. Folyik a munka, és a kicsiny hegyes sapkás manók csomagolják az ajándékokat. Mind lelkesen mosolyogva és vidáman mérik és vágják a csomagolópapírt. A télapó figyelmesen nézi a szorgos lények munkáját. Ez napokig tartott, mígnem december 6. nem lett.

A Mikulás felpattant a szánjára, egyet füttyentett, s a rénszarvasok már repültek-repültek is. Rudolf a csoport élén szárnyalt és vezette a szánt, míg a Krampusz hátul ült három zsák virgáccsal. Körbeutazták a világot, de ez hosszú történet. Az utolsó háznál történteket viszont elmesélem.

Mikulás és Krampusz a manók segítségével a kéményen keresztül a kandallóba…

Mivel már pirkadat volt, gyorsan kellett cselekedniük. A manókat köteleken eresztették le a zokniba, ajándékokkal a kezükben. Mire reggel lett, már mindenki a Mikulás Északi-sarki műhelyéből figyelte a gyerekek kívánságát.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.