A hétvégén téliesre fordul az idő

A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

 

    Pénteken, karácsony második napján még mindenütt kisüt a nap, de helyenként – legnagyobb eséllyel északkeleten – már hózáporok is kialakulhatnak. A Dunántúlon és a középső országrészben időnként megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3, plusz 3 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-7 fok között valószínű.

    Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő várható. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. Kezdetben még több helyen erős lehet a szél, de aztán mérséklődik a légmozgás. A minimum hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a maximum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű.

    Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. A szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 1 fok között alakulnak a maximumok – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.