A titokzatos valaki – Hull a pelyhes mese-sorozat

(Budaörs, 2014. december 24. – Budaörsi Infó) 2014. december 13-án volt a “Hull a pelyhes” mese és rajzpályázat eredményhirdetése. A Budaörsi Infó úgy döntött, hogy felkarolja ezt a pályázatot, és bemutatja az olvasóinak az elkészült írásokat és rajzokat. Megéri megnézni.

 

1. számú Általános Iskolából

Felkészítő tanáruk: Bayer Attiláné

4. c osztály

A titokzatos valaki

alkotók:

– Dostal Flóra

– Molnár Bianka

– Kovács Réka

– Besnyői- Szabó Eszter

hull_a_pelyhes_titokzatos_valaki

 

Hol volt, hol nem volt egyszer egy Föld nevezetű bolygó. Ezen a Földön belül volt egy Magyarország. Magyarországon belül volt egy város, Budaörs. Budaörsön belül volt egy Pántlika utca. Ebben az utcában volt egy 16-os ház. Ez alatt a 16-os alatt lakott egy titokzatos valaki. Ettől a titokzatos valakitől az utcában mindenki félt, mégpedig azért, mert 2 éve költözött oda, és pont 2 éve nem hozott ajándékot a Mikulás.

Olyanokat képzeltek róla, hogy például: örült tudós, lidérc, szellem, aki kísérti a Mikulást, és egyéb butaságokat. Egyszer az egyik lakónak kipattant egy szikra a fejéből. Az volt az ötlet, hogy odaállítanak egy kamerát a titokzatos utcalakó ablakába. Meg is tették. Reggel csendben futottak a házhoz. Rögtön meg is nézték a filmet.

Ez volt a videón: egy piros ruhába öltözött embert láttak, aki keres valamit, aztán mérgesen azt mondja: – Akkor úgy tűnik idén sem lesz Mikulás! – és ezzel visszasétált a szobájába.

Gyorsan bekopogtak, és már nyitotta is a titokzatos valaki az ajtót. Az egyik szomszéd felkiáltott: – Ez maga a Mikulás!!! – erre azt mondta a titokzatos valaki: – Bizony én vagyok. – ekkor a szomszédokra rájött az ámulás és bámulás.

– Csak azért nem hoztam nektek az elmúlt két évben ajándékot, mert nem találtam a bowling cipőmet, ugyanis abban szoktam ajándékot kivinni. – sajnálkozott a Mikulás.

Így már minden megoldódott! Minden szomszéd segített, így idén jött a Mikulás. De van egy bukkanó, hogy ők se találják a bowling cipőt. Együttes erővel összefognak és tovább keresik a cipőt. Keresték mindenütt földön, szekrényben stb. Még olyan is volt, aki elment a bowling cipőboltba és megkérdezte, nem találtak-e egy negyvenhetes piros bowling cipőt.

Azt mondja az eladó: Kedves uram, olyan nagy méretet az egész világmindenségben nem gyártanak!!!

Azt mondja erre Bolyhos Tamás: Köszönöm szépen, ezzel nem segített túl sokat! Viszlát! Csá, méghogy nem árulnak ötvenesnél kisebb cipőket! Viszontlátásra! Visz… Csatt!!!…-lát.

Hazament a szomszéd és jelentette a hírt: Sajnos nem találtam, de viszont veszekedtem egyet, azzal a tudatlan, bunkó eladóval.

– HM… – mondja a Mikulás

Ne káromkodjon ilyen csúnyán, kedves szomszéd, még helyből, itt, azonnal a szeme láttára felírom a rossz-felnőttek listájára!

 – Bocsánat!

– Mikulás! Mikulás!

– Tessék!

– A bowling cucca itt van a szekrény tetején!

– Valóban??

– Igen!

– Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget! Most már vinni fogok ajándékokat, bőséggel és szeretettel, üzenettel mindenkinek! Hohohohóóóó!

– Viszlát!

– Viszlát!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.