Dobson Tibor: minden eddiginél több jut az önkéntes tűzoltóságokra jövőre

Minden eddiginél több jut jövőre az önkéntes tűzoltóságokra, az Országgyűlés képviselői indítványra 500 millió forintra emelte a támogatást – erről Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség vezetője beszélt az MTI-nek.

 

Az önkéntes egyesületek büdzséje éveken keresztül 120 millió forint volt, idén már 300 millió forintból gazdálkodhattak. Jövőre félmilliárd jut erre a célra, amiből 100 millió forint a különleges, speciális mentőcsoportok fejlesztésére fordítandó.

Megemelték a Magyar Tűzoltó Szövetség költségvetését is, ami 17,5 millió pluszforrást jelent a szervezetnek jövőre.

Dobson Tibor szerint mindez az idei év hatékony munkájának, az önkéntes egyesületek elismerést kiváltó tevékenységének köszönhető.

A megemelt keret alapján az MTSZ vezetője a működés hatékonyságának további növelését, a szakmai szervezeti egység megteremtését, valamint a kárpát-medencei önkéntes tűzoltó hálózat megalakítását nevezte meg célként. Utóbbival kapcsolatban kifejtette: várhatóan áprilisban jön létre a hálózat, amelynek létrehozásától az elnök a többi között azt várja, hogy nagyobb eséllyel pályázhatnak uniós projektekre, a tűzoltók képzése, az egyesületek technikai felszerelésének javítása érdekében.

Országszerte 1100 önkéntes tűzoltó egyesület működik, amelyek mintegy 20 ezer tagot számlál. Együttesen mintegy ezer település, illetve 1,5 millió ember mentő-, illetve tűzvédelmében vállalnak szerepet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.