A két hóember – Hull a pelyhes mese-sorozat

(Budaörs, 2014. december 21. – Budaörsi Infó) 2014. december 13-án volt a “Hull a pelyhes” mese és rajzpályázat eredményhirdetése. A Budaörsi Infó úgy döntött, hogy felkarolja ezt a pályázatot, és bemutatja az olvasóinak az elkészült írásokat és rajzokat. Megéri megnézni.

 

1. számú Általános Iskolából

Felkészítő tanáruk: Bayer Attiláné

A két hóember

alkotók:

– Joó Kata

– Janza Dóra

– Tóth Petra

hull_a_pelyhes_a_ket_hoember

 

Egyszer jó messze, még az Üveghegyen is túl, volt egy hegy, amit úgy hívtak, hogy Famula. Azon a hegyen élt két hóember. Nagyon szerették a természetet, ezért mindig enni adtak a madaraknak. Mindketten lányok voltak és persze testvérek. Úgy óvták egymást és olyan jól játszottak együtt, hogy senki sem látott olyat. Az egyiket Larának hívták, a másikat meg Sárinak. Már nagyon várták a karácsonyt, hiszen a karácsony csoda! Már kiválasztották a megfelelő fenyőfát. Vasárnap már korán reggel felkeltek, hogy feldíszítsék a fát.

Izgatottak voltak, mit is kapnak karácsonyra? A listájukat már elküldték, hogy mit szeretnének kérni. Valaki egy új kalapot, valaki egy seprűt. Telt az idő, múltak az órák. Este lett. Fél nyolckor Lara és Sári, odamentek a feldíszített fenyőfához. Ott ültek, vártak… nézték az eget. Már várták a Télapót, ugyan is a hóembereknél Mikulás jön karácsony napján.

Várták és várták… Kezdték azt hinni, hogy nem is fog eljönni. Egy óra elteltével, szomorúan fölálltak és elmentek a fától úgy, hogy idén nem lesz karácsony. De ebben a pillanatban egy suhanást hallottak. Hát ki lenne más, ha nem a Télapó!? A Mikulás, hátán a nagy zsákkal. A hóemberek nagyon megörültek. A Télapó átadta az ajándékokat, aztán azt kiabálta: – Boldog karácsonyt! A hóember-lányoknak ez volt az eddigi legjobb karácsonyuk.

 

hull_a_pelyhes_a_ket_hoember2

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.