Új levélfeldolgozó gépsort állított üzembe a Magyar Posta Budaörsön

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.

 

    Az új levélfeldolgozó gép ünnepélyes átadásán Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban új pályára állították a Magyar Fejlesztési Bankot, a takarékszövetkezeti rendszert és a Magyar Postát, mindháromnál átfogó külső és belső modernizációs programot indítottak el, és megkezdődött a rendszerszintű összehangolásuk.

    Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a budaörsi központban két évvel ezelőtt indult beruházás teljes összege nettó 5,1 milliárd forint, amelyet önerőből biztosítottak, ebből a modern levélfeldolgozó gépsor mintegy 4,2 milliárd forint, az épületátalakítás, épületgépészeti és egyéb informatikai beruházás pedig nettó 900 millió forint.

    Németh Lászlóné elmondta, hogy a Magyar Posta az állami vállalatok között az egyik legfőbb innovátornak számít, élen jár az ügyfelek számára könnyebb megoldások bevezetésében.

    Az államtitkár példaként említette, hogy egyre több postai ügyet lehet az interneten intézni, számos kistelepülésen a közigazgatási ügyek elindítását megkönnyítő terminálok és ingyenes wifi szolgáltatás érhető el, és az ősszel elindult a mobil alkalmazásra írt iCsekk szolgáltatás.

    Hamarosan a csekkek bankkártyával történő postai befizetése sem minősül majd kézpénzfelvételnek, valamint a napokban mutatták be a posta csekkbefizető automatáját, amelyből az igényekhez igazodva egyre többet állítanak majd üzembe – mondta Németh Lászlóné.

    Az államtitkár elmondta: a budaörsi fejlesztést úgy kellett megvalósítani, hogy közben három választást tartottak az országban, aminek köszönhetően megugrott a levélküldemények száma.

    A korszerűsítési program azonban nem zárult le, a Magyar Posta Zrt. nemcsak az új logisztikai központjával, de más beruházásaival is bizonyítja innovációs képességét, és egyre erősebb hidat fog képezni az állampolgárok, a vállalkozások és az állam között, és ehhez a kormány minden támogatást megad a postának – jelentette ki az államtitkár.

    Szarka Zsolt emlékeztetett arra, hogy a központ 2004 márciusa óta üzemel, napi 24 órában dolgozza fel az összes postai levélmennyiségének 85-90 százalékát, napi 2,5-3 millió levelet.

    A vezérigazgató kiemelte, hogy a versenyképesség megőrzése érdekében a tízéves levélfeldolgozó gépek cseréje szükségessé vált, a most üzembe állított rendszer nemzetközi szinten az élvonalhoz tartozik, a legkorszerűbb technológiájával működik, ezáltal az ügyfelek és a kézbesítő posták kiszolgálása magasabb színvonalon valósulhat meg.

    Az új gépsort az olasz Selex cég, egy olyan cégcsoport tagja szállította, amely a világ top cégei között foglal helyet a postai, logisztikai, védelmi, repülési, űrhajózási, és nemzetbiztonsági iparágakban, és ez garancia a Magyar Posta számára – mondta a vezérigazgató.

    A teljes rendszer naponta több mint 3 millió levél automatikus válogatására alkalmas, segítségével nemcsak a kézbesítő járások szerint képes a rendszer szétválogatni a leveleket, hanem egy adott járáson belül, a cím alapján is rendezi küldeményeket – ismertette a részleteket a vezérigazgató.

    Az új rendszernek köszönhetően a Magyar Posta a következő években számos olyan új szolgáltatással tudja bővíteni portfólióját, amelyek ötvözik a hagyományos postai szolgáltatások és a digitális világ kínálta lehetőségeket – mondta Szarka Zsolt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.