A várva várt karácsony – Hull a pelyhes mese-sorozat

(Budaörs, 2014. december 19. – Budaörsi Infó) 2014. december 13-án volt a “Hull a pelyhes” mese és rajzpályázat eredményhirdetése. A Budaörsi Infó úgy döntött, hogy felkarolja ezt a pályázatot, és bemutatja az olvasóinak az elkészült írásokat és rajzokat. Megéri megnézni.

1. számú Általános Iskolából

A várva várt karácsony

alkotók:

– Kirchof Linda

– Schilling Réka

– Spitzer Maja

hull_a_pelyhes_a_varvaVartKaracsony

 

December 21-e volt. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú és egy kislány.

A kislányt úgy hívták, hogy Bori, a fiút pedig úgy, hogy Beni. Bori és Beni sokszor kimentek a hóba játszani. Sajnos szüleik meghaltak, ezért nagypapájukkal élnek, de így is boldogok. Nagyon várták már a karácsonyt. Ilyenkor papájuk mindig meglepi őket. Elérkezett december 22-e. A gyerekek már korán felkeltek, de a nagypapájuk sehol sem volt. A gyerekek nagyon megijedtek, hol lehet a papájuk? Keresték égen, földön, de sehol sem találták. Bori elkezdett pityeregni. Ekkor csörgött a telefon. Beni odasietett, hogy felvegye. Nagypapa volt az.

–         Szervusz papa! Hol vagy? – Mondták a gyerekek.

–         Titok! Ne aggódjatok miattam, jól vagyok! Legyetek jók – Felelte a papa.

–         Várunk, siess hozzánk – kérték a gyerekek.

Elérkezett december 23-a. A gyerekek fölmentek a szobájukba. Beni egyszer csak fölkiáltott: – Nézd Bori, itt egy ajándék! Bori odafutott Benihez. A földön találtak egy levelet. A nagypapától kapták. Az volt beleírva: néhány perc múlva itt leszek. Úgy is lett, a papa megérkezett. A papa azt mondta a gyerekeknek: – Sziasztok gyerekek hiányoztatok! Most van egy nagyon fontos dolgunk. Az Északi sarkra kell mennünk!

Elérkezett december 24. Karácsony napja. A papa elmagyarázta a gyerekeknek, hogy a télapónak segítség kell. Ki kell hordaniuk egész Párizsba az ajándékot. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, a papa megdícsérte őket. Bori, Beni és a papa hazamentek. Otthon egy nagy karácsonyfa volt, s alatta sok, sok ajándék. Rögtön odaszaladtak kibontani az ajándékokat. Bori egy fuvolát kapott, Beni pedig egy gitárt. A gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy megkérték papájukat hogy jövőre is segíthessenek a Télapónak.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.