Sport Díjat kapott a Budaörsi Triatlon Klub Mix-Váltó Csapata

(Budaörs, 2014. december 18. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

A Díj három kategóriában adományozható:

a) kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért, EGYÉNIBEN és CSAPATBAN

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kapnak.

 

Egyéni sportoló: BURJÁN LÁSZLÓ (BSC JUDO Szakosztály)

Csapat: BUDAÖRSI TRITALON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA

Sportszervező: VISSY ANNA (elnök, BUDAÖRSI VIVACE KULTURÁLIS ÉS SPORT EGYESÜLET)

 

BUDAÖRSI TRIATLON KLUB MIX-VÁLTÓ CSAPATA

Rendhagyó módon most egy sporthír felolvasása következik:

 

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg Hamburg központjában a versenyt. Magyarországot a Kovács Zsófia – Tóth Tamás – Vanek Margit – Vanek Ákos összeállítású váltó képviselte. Mindannyian a Budaörsi Triatlon Klub versenyzői.

Ez az elképzelhető leggyorsabb triatlon verseny. A világ legjobb versenyzői alkotta váltók minden tagja egy igen rövid triatlon távot teljesít, maximális sebességgel. 300 méter úszás, 6 km kerékpározás és 1600 méter futás adta a távot, amit a legjobbak 20 percen belül teljesítettek. Versenyzőink végig a fokozatosan csökkenő létszámú élbolyban haladtak, többször vezető pozícióban is voltak. Valamennyien kiemelkedően teljesítettek és végül 3. helyen fejezték be a versenyt, és felállhattak a Világbajnokság dobogójára.

Szerencsére van 2 női és 2 férfi versenyzőnk, akik a világ élvonalában szükséges fizikális és mentális képességekkel rendelkeznek. A világbajnoki dobogóhoz még szükséges volt, hogy valamennyien abszolút csúcsformában versenyezzenek. Így érték el a magyar triatlon sport eddigi legkiemelkedőbb eredményét.

Ugyanez a Mix-váltó, pontosan ebben az összeállításban 2011-ben a 8. helyen végzett a Világbajnokságon.

Három év, sok kemény edzés és verseny kellett ahhoz, hogy a hátrány mindössze 24 mp legyen a két olimpiai érmessel felálló brit váltóval szemben, és dobogóra állhassanak!

Négy héttel később a tiszaújvárosi Világkupán férfi 1. valamint női 2. és 4. helyet szerezve bizonyították, hogy egyéni versenyen is felveszik a versenyt a világ legjobbjaival.

További cél: 2016 Riói Olimpia!

 

Az egyesület valamennyi tagjának gratulálunk a díjhoz.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.