Megnyílt az új benzinkút Budaörsön

(Budaörs, 2014. december 18. – Budaörsi Infó) 2014. december 18-án megnyitotta Budaörsön új benzinkútját az Auchan áruház. Az ünnepség rövid táncbemutatóval kezdődött, majd pedig Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere mondott megnyitó beszédet. Nem csak üzemanyagot lehet az áruház mellett tankolni, hanem az elektromos autókat is feltölthetik a vásárlók, díjmentesen. A töltési idő 1-2 óra, így kihasználható a bevásárlással töltött idő.

 

 

Vivance Táncegyüttes előadásával kezdődött a mai ünnepélyes benzinkút megnyitó.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Wittinghoff Tamás, polgármester, Budaörs; Dominque Ducoux, vezérigazgató, Auchan Magyarország Kft.; Varga László, áruház igazgató, Auchan Budaörs, és Jászay Tamás, vállalatfejlesztési igazgató, ELMŰ.

 

auchan_benzinkut_megnyitasa4

auchan_benzinkut_megnyitasa3

 

Wittinghoff Tamás polgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ennek a beruházásnak a létrejötte nem csak az áruház életében egy fontos újabb fejlesztési lépcső, hanem a város életében is.

 

auchan_benzinkut_megnyitasa5

 

 

auchan_benzinkut_megnyitasa2

 

„Mivel a városban az első az Auchan volt, talán ezért egy kicsit kedvesebb gyermek is számunkra. Hiszen mindaz a fejlődés, ami a városon belül megvalósult, annak köszönhető, hogy itt olyan cégek telepedtek meg, amelyek adóforintjából ezt megtudjuk valósítani. Természetes, hogy minden egyes új fejlődési lépésnek nagyon örülünk és gratulálunk!

A hangulatom mégsem csak pozitív, hiszen Gyálról érkeztem, ahol huszonkét agglomerációs polgármesterrel arról beszélgettünk, hogy mit tegyünk azon dologgal szemben, amit az autópályák bevezető szakaszait és az elkerülő utakat illeti.

Nem tudom azt sem megkerülni, hogy elmondjam azt, hogy itt ez a felüljáró megvalósult, az is az Auchan beruházásában történt, vagyis a város egyik gazdasági szereplője építette ki nem csak a záportározót, a felüljárót, nem csak az autópálya szélesítését magát, hanem még a közvilágítást is, amit a mai napig a város használ.

A város úgy gondolta, hogy a település belső részeit úgy lehet megvédeni, ha az autópályát mint elkerülő utat is használjuk. Amennyiben ez a jövőben fizetős lesz, az a település számára is nagyon rossz, de szerintem mindazon szolgáltató és kereskedelmi létesítmények számára hátrányos, amelyek itt az autópálya mentén mind nemzetgazdasági, mind a település élete szempontjából fontos szerepet játszanak.

Ne gondolják, hogy politikai megfontolás amiről most beszélek. Ahol én ma voltam, ott nagyon sokféle párthoz és különböző összetételű önkormányzatokhoz tartozó polgármesterekkel találkoztam. Huszonkettten voltunk jelen, és mindenki egyhangúan gondolta úgy, hogy ezt a dolgot meg kell változtatni, nem kell terhelni az agglomerációs településeket, hisz ez az úthálózat a mindennapi életükhöz szükséges lehetőséget biztosítja a közlekedés szempontjából. Nem az ország egyik feléről a másikba utaznak. Nem adjuk fel, és nagyon bízom abban, hogy a józan ész fog győzni!”

 

wittnghoff_tamas

Wittinghoff Tamás polgármester

 

 

A vállalat az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg. Az Auchan célja, hogy újabb töltőállomásokat nyisson meg azok mellett az áruházak mellett, ahol még nincs benzinkút, jelenleg a 19 áruház közül már 16 mellett található töltőállomás. Az idei 5 milliárd forint értékű beruházás feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból 5 benzinkutat adott át a vállalat, közülük az utolsót Budaörsön.

„Az Auchan számára a budaörsi egy történelmi áruház, Magyarországon ez volt az első Auchan hipermarket, itt működik a vállalat központja, és a budaörsi kereskedelmi park lett az egyik legaktívabb hazánkban. Modern, merész lépésekkel fejlődünk, most is ennek lehetünk tanúi az új benzinkút átadásával és egy jelenleg még egyedülálló, elektromos töltőállomás bevezetésével. Két oszlopnál, négy autó számára egyszerre biztosítani tudjuk a töltés lehetőségét, díjmentesen. Célunk a beruházással nem más, mint vásárlóink számára környezettudatos módon megoldani az áruház megközelítését” – mondta el Varga László, a budaörsi Auchan áruház igazgatója.

„A jelenlegi, kereskedelmi piacot meghatározó körülmények között a mai fejlesztés – a budaörsi benzinkút és első elektromos töltőállomásunk megnyitása – kiváló példája az Auchan magyarországi elkötelezettségének. A jövőben is folytatjuk diszkont árpolitikánkat, azaz a már megszokott, rendkívül kedvező árakra számíthatnak a vásárlóink benzinkútjainknál is, növelve a lakosság vásárlóerejét. A fenntartható fejlődés döntéseink meghatározó szempontja, ezért is örülök, hogy elsőként adhatunk át környezettudatos, elektromos töltőállomást a hazai kereskedelmi láncok közül, reméljük, népszerű lesz!” – hangsúlyozta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

„Egy elektromos autó töltése 1-2 órát is igénybe vesz, ezért kifejezetten célszerű bevásárlás közben kihasználni a parkolási időt. 2050-re a személygépkocsik 60-70%-a várhatóan elektromos lesz, ezért is fontos, hogy lehetőség nyílik az autók töltésére a budaörsi Auchannál. Előnye az áruház elhelyezkedésének, hogy a fővárosi agglomerációban található, így akár a napi, környezetbarát ingázáshoz is használható a töltőállomás. Reméljük, egyre többen fogják használni ezt a hazánkban még kuriózumnak számító lehetőséget!” – mondta el Jászay Tamás, az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatója.

 

Budaörs nem csak egy új benzinkúttal lett gazdagabb, hanem egy újabb helyi adó bevételi forrással is, ami a város javát szolgálhatja.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.