Hauser József Városi Közművelődési Díjat kapott Joósz József

(Budaörs, 2014. december 18. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

 

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

2014-ben:

 

JOÓSZ JÓZSEF (a Bretzfeld-Budaörs Baráti Társaság elnöke)

 

Joósz József

A 25 évvel ezelőtt létrejött Bretzfeld-Budaörs testvérvárosi kapcsolat egyik alapítója, fáradhatatlan szervezője.

A Bretzfeld-Budaörs Baráti Társaság alapítója, a város közéletének egyik aktív szereplője. A Baráti Társaság elnökeként fáradhatatlanul szervezi a két település folyamatos kapcsolatait, az éves ruhaszállítmányok fogadásától és elosztásától kezdve, a Bretzfeldből városunkba érkező csoportok fogadásán át, a testvérvárosi találkozókig.

Kezdeményezője és alapító tagja az 1983-ban újra létrehozott Lyra Dalkörnek. Nagy szerepe volt az első énekeskönyv kiadásában, amelyben régi budaörsi dalokat gyűjtöttek össze. A Német ima- és énekeskönyv kiadását is elősegítette. Aktívan tevékenykedett a Werner Alajos Kórusban is.

Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Budaörsi Passió színrevitelében, neki köszönhetjük, hogy az eredeti szövegkönyvből dolgozhatnak a Passió megrendezése során.

Fontosnak tartja a német nemzetiségi hagyományok és a német nyelv ápolását, megőrzését.

Budaörs kulturális életében, a helyi német kisebbség mindennapjaiban és a testvérvárosi együttműködésben kapcsolatápolásban is kiemelkedő szerepe van.

Joósz Józsefet az imént felsorolt érdemei és mindazon tevékenységei miatt, amelyeket városunk lakói és a német nemzetiség tagjai ismernek, Budaörs Város Önkormányzata Hauser József Városi Közművelődési Díjjal tüntetni ki.

 

A díjhoz  gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.