Még hamis háromszáz euróst is találtak egy nápolyi pincében

Ötven és száz eurós bankókat hamisító pénznyomdát leplezett le az olasz rendőrség a Nápoly közeli Castelnuovo egyik lakóházában, ahol 23 millió eurónak megfelelő hamis pénz volt felhalmozva.

 

A nápolyi szervezett bűnözés bankjaként működött a pincében berendezett pénznyomda, ahol mintegy hét milliárd forintnak megfelelő hamis papírpénzt őriztek. Az olasz rendőrség közlése szerint az 50 és 100 eurós bankjegyek minden részletükben tökéletes hamisítványok voltak, a grafikától a vízjelig. A pincében a bankók mellett márkás pezsgők címkéit is hamisították.

A hamisítást egy 63 éves férfi végezte 37 éves fiával. Mindkettőjüket őrizetbe vették. Gépkocsijukban további 350 ezer eurót találtak szintén 50 és 100 eurós címletekben.

A hatóságok feltételezései szerint a hamis pénzzel a camorra bűnszervezet a kábítószercsempészeket fizette ki. A hamis eurók egy részét Nápolyból Németországba vitték és ott használták fel.

Nápoly a készpénzhamisítás európai fellegvárának számít. A hatósági adatok szerint a nemzetközi piacon forgalomban levő hamis eurók kilencven százalékát Nápolyban és környékén készítik. A nápolyi hamisítók ügyességét bizonyítja, hogy még 300 euróst is nyomtatnak, és a hamis pénzt értékesíteni is tudják, annak ellenére, hogy ilyen címletű bankjegy nem is létezik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.