Egyhangúlag tiltakozik a budaörsi képviselő-testület az útdíj bevezetése ellen

(Budaörs, 2014. december 17. – Budaörsi Infó) Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mai ülésén egyhangúlag – a fideszes képviselőket is beleértve – tiltakozó nyilatkozatot fogadott el az egyes autópálya-szakaszok fizetőssé tételének kormányzati szándékáról. 

 

Az állásfoglalás szerint: „Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tiltakozik a Kormány azon tervezett intézkedése ellen, amely 2015. január 1-től kezdődően fizetőssé tenné többek között az M0 körgyűrűt, valamint az M1/M7 autópályákról bevezető gyorsforgalmi utak körgyűrűn belül található szakaszát.

A tervezett intézkedés hatására azokról az elkerülő utakról, amelyek kifejezetten a főváros és az agglomerációs települések tehermentesítésére épültek, a gépjármű-forgalom a belső úthálózatokra terelődne át, ellehetetlenítve a településen belüli autós forgalmat és növelve a zaj- és légszennyezést.

A Budaörsön és a környéken élők érdekében kérjük, hogy a Kormány vizsgálja felül álláspontját, és álljon el díjfizetésre irányuló szándékától.

Amennyiben mégis bevezetésre kerül az említett utakon a fizetési kötelezettség, Budaörs Város Önkormányzata a település lakossága érdekében minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő, károsodással fenyegető folyamatok megakadályozására, illetve a károk enyhítésére.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

3 hozzászólás

  1. […] Képviselő-testülete egyhangúlag – a fideszes képviselőket is beleértve – tiltakozó nyilatkozatot fogadott el az egyes autópálya-szakaszok fizetőssé tételének kormányzati […]

  2. […] A testület egyhangúlag fogadta el azt az állásfoglalást, amelyben tiltakoznak az autópálya körgyűrűn belüli és a körgyűrű egyes szakaszainak fizetőssé tételének terve ellen. Wittinghoff Tamás polgármester arról számolt be, hogy már jóval az elképzelés nyilvánossá válása után hívták az érintett polgármestereket egyeztetésre. Ám hiába volt egyöntetű a tiltakozás, a kormányzat egyelőre nem vette figyelembe a polgármesterek álláspontját. Ezért az agglomerációs települések vezetői egymással egyeztetnek december 18-án, ahol már arról is szó lesz, milyen ellenintézkedéseket tehetnek a települések saját polgáraik védelmében, ha mégis valóra váltják a kormányzati tervet. Császárné Kollár Tímea (Jobbik) bejelentette, hogy kezdeményezték a Pest megyei Közgyűlés rendkívüli összehívását. (A tiltakozás szövege itt olvasható: http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/12/17/egyhangulag-tiltakozik-a-budaorsi-kepviselo-testulet-az-u…) […]

  3. […] Képviselő-testülete korábban egyhangúlag – a fideszes képviselőket is beleértve – tiltakozó nyilatkozatot fogadott el az egyes autópálya-szakaszok fizetőssé tételének kormányzati […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.