Útdíjellenes tüntetés és útlezárás lesz vasárnap Budaörsön

(Budaörs, 2014. december 16. – Budaörsi Infó) 2014. december 21-én az M7-es lezárását és tüntetést szerveznek Budaörsön a kormány útdíj bevezetési terve ellen. A demonstráció 17-től 18 óráig fog tartani.

 

 

Büki Zoltán, a tüntetés szervezője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az útlezárás helyszíne a budaörsi benzinkútnál lesz, a McDonald’s felől, a Budaörs felé eső oldalon. A kifelé vezető utakat fogják lezárni.

 

autopalyaBudaors2

 

A tüntetés biztos meg lesz tartva. Holnap egyeztetek a BRFK-val ezzel kapcsolatban. Egyenlőre ezt csak figyelmeztetőnek szánjuk, ezért csak egy órás lesz az útlezárás. Nem akarjuk túlzottan megnehezíteni az emberek életét. Viszont, amennyiben nem vonják vissza ezt a rendeletet, akkor 2015. január 10-én nagyobb akcióra készülünk. Az ország 20-25 helyszínén teljes útlezárást szervezünk. M1-M3-M5-ös, Nyíregyháza, Kecskemét, Debrecen, Győr… Az kicsit komolyabb lesz. Ha ennek és a teljes útzárnak sem lesz eredménye, akkor van még néhány ötlet a tarsolyunkban.

A külső két sáv teljesen le lesz zárva a Tesco mellett lévő felüljárótól. Ahol a kihajtókat a benzinkúthoz, illetve a McDonald’s-hoz, nem fogják majd tudni használni.

Kordonrácsokkal lesz körülvéve az a terület, ahová elhelyezünk egy kis színpadot. Jelezte nekem Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is, hogy eljön és felszólal.”

 

Amennyiben szeretnék elkerülni az útlezárást, és szeretnének bejutni Budaörsre fennakadás nélkül, abban az esetben a budaörsi Tesco felől betudnak majd jutni a városba.

 

 

buki_zoltan

Büki Zoltán

 

Milyen indíttatásból szervez tüntetést?

 

„Nekem nincsenek nagyon politikai ambícióim, de szeretek minden ellen fellépni, ami bosszantó. Az a baj, hogy ez a kormány úgy gázol keresztül az emberek érzésein, ahogy csak tud.

Nemrég volt a magánnyugdíj-pénztárak miatti tüntetés. Én piti besurranó tolvajoknak neveztem akkor ott őket. De nagyot tévedtem, ezek nagystílű gazemberek.

Én világ életemben ilyen voltam, hogy ha tudok segíteni, akkor segítek. A XI. kerületbe lakom és rendszeresen jártam ki az Auchanba, és nem fogok azért évente 5000 Ft-ot fizetni, hogy kimehessek vásárolni. Úgy gondolom, hogy az a legnagyobb probléma, hogy hiányzik a párbeszéd az emberekkel, ezek erőből kormányoznak. Miután kitalálták, hogy bevezetik az autópálya-díjakat, utána kezdtek csak el egyeztetni a polgármesterekkel.

Egy valamit nem kalkuláltak még bele ebbe az egészbe, méghozzá azt, hogy a kisfurgonokat átsorolták G1-ről D1-re, vagyis dupla díjat kell majd fizetniük. Ők biztos, hogy Budaörsön keresztül fognak menni. Ha naponta csak ezer darab ilyen autó megy át Budaörsön, akkor itt teljesen ellehetetlenül a forgalom.

A leggusztustalanabb azonban, ebben az egészben az, hogy a tisztelt parlamenti képviselők megszavazták maguknak azt, hogy ingyen használhassák az utakat, hogy közpénzből fizessék.

Amikor a négynapos matricából csináltak 10 naposat, ott is arra hivatkozott a kormány, hogy nagyon minimális ez az emelés, és ez nem fogja a mellékutakra kényszeríteni az autósokat. Dehogynem! Majdnem 20-25%-al nőtt a mellékutaknak forgalma.”

 

 autopalyaBudaors

 

 

Nem tart attól, hogy lesz valamilyen negatív következménye Önre nézve ennek a megmozdulásnak?

 

„Őszintén, mit tud csinálni a Fidesz? Lelő? Lesz helyettem másik öt ember. Az a lényeg, hogy ki kell nyitni az embernek a száját. Engem ez nem tart vissza. Nincsenek titkos számláim Bécsben, sem millióim. Az a lényeg, hogy az emberek merjenek kiállni az ügyükért, és ha kapnak egy pofont, akkor azt ne nyeljék le, hanem álljanak ki és vágjanak vissza.

Én nagyon szívesen mellé állok bármi olyan ügynek, ami a gazemberség ellen van. Nekem mindegy, hogy milyen az a párt, de ha gazember, akkor takarodjon a politikai életből.”

 

 

Az útlezárás és tüntetés 2014. december 21-én lesz 17 -től 18 óráig. Aki szeretné elkerülni, az válassza az elvezető utat. A budaörsi Tesco mellett hajtson le Budaörsre. Aki azonban részt kíván venni a tüntetésen, azt a szervezők szeretettel várják. A személygépkocsijaikat a közelben le tudják majd rakni, és gyalogosan megközelíthetik a mobil színpadot.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

4 hozzászólás

  1. […] Budaörsön 2014. december 21-én az M7-es lezárását és tüntetést is szerveznek a kormány út… […]

  2. […] a kormány útdíj bevezetési terve ellen. A demonstráció 17-től 17,45 óráig fog tartani. Erről már olvashattak korábbi cikkünkben, ahol Büki Zoltán, a tüntetés szervezője nyilatkozott a Budaörsi […]

  3. […] Zoltánról már korábbi cikkünkben olvashattak, ahol a Budaörsi Infónak adott interjújábamn elmondta, hogy a tüntetésnek lesz folytatása, […]

  4. […] Zoltánról már korábbi cikkünkben olvashattak, ahol a Budaörsi Infónak adott interjújában elmondta, hogy a tüntetésnek lesz folytatása, […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.