„MÉRTÉKKEL” – pályázati felhívás

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. közlekedésbiztonsági óriásplakát-pályázatot hirdet.


Az alkotóktól olyan figyelemfelhívó óriásplakát-terveket várunk, amelyek alkalmasak a gépjárművel közlekedők közlekedési magatartásának befolyásolására. A „MÉRTÉKKEL” cím a megengedett sebességhatárok betartására, az abszolút és relatív gyorshajtás megelőzésére vonatkozik. A beküldött pályamű mondanivalója első ránézésre jusson el a közlekedőkhöz, azok figyelmét azonban ne vonja el a vezetésről, ezzel járuljon hozzá a közúti közlekedési balesetek számának csökkentéséhez. Tudatosítsa, hogy az úti cél elérésének legbiztonságosabb módja, ha a közlekedő betartja a közlekedési szabályokat.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

Pályázni kizárólag saját készítésű művekkel lehet, melyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik.
Egy pályázó több pályaművel is nevezhet.
Pályázni kizárólag óriásplakát-tervvel lehet, amit a következő formai elvárásoknak megfelelően kell eljuttatni a pályázat kiírójához.
Szabadkézi pályaművek:
A3 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 400 * 190 mm-es méretre vágott felület
A4 papírlapra készült pályamű esetén pontosan 275 * 130 mm-es méretre vágott rajz

Számítógépes pályaművek:
A méretek megegyeznek a kézi méretezéssel
Vektoros állományoknál nincs felbontás követelmény, bittérképes állományoknál a 400 * 190 mm-es méret esetén minimum 360 dpi, a 275 x 130 mm-es méret esetén min. 550 dpi felbontású legyen az alkotás. A formátum legyen TIF kiterjesztésű.

A művet CD/DVD lemezre mentve kell benyújtani, valamint egy 1:1 arányú nyomatot kell mellékelni.

A pályamű mondanivalója és képi megjelenítése nem sérthet közerkölcsöt, valamint személyiségi, kegyeleti és szerzői jogokat.
A szerző – a pályázaton történő részvétellel – hozzájárul ahhoz, hogy munkáját a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. a közutak mellett baleset-megelőzési céllal kihelyezze és az írott és elektronikus sajtóban is (pl. Facebook, ORFK-OBB és a Rendőrség honlapja) térítésmentesen felhasználja propaganda és oktatási célból, továbbá hozzájárul, hogy alkotását kisebb méretben (szórólap és plakát formában) különböző kiállításokon és balesetmegelőzési rendezvényeken díjmentesen bemutathassa.

A pályamunkákat eredetben vagy elektronikus formában, zárt csomagolásban, jeligével ellátva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága nevére, 7623 Pécs, Athinay S. u. 7-9. címére kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton. A pályamunka mellé lezárt, jeligével ellátott borítékban mellékelni kell a pályázó nevét, születési helyét, dátumát, lakcímét és elérhetőségi adatait (telefon és e-mail cím).

Nyeremények:

1. díj: Pécsi Sörfőzde Zrt. ajándékcsomagja
2. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag
3. díj: Baleset-megelőzési ajándékcsomag

A nyereményeket a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Pécsi Sörfőzde Zrt. biztosítja, a versenydíjak adó- és járulékvonzatai a felajánlókat terhelik.

A pályamunkák beküldési határideje: 2015. március 31.

Értékelés:

A beküldött pályaműveket 3 főből álló zsűri értékeli, az eredményhirdetésről a nyertesek részére a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A pályázattal kapcsolatban bővebb tájékoztatás Bertáné Wingert Erzsébet r. őrnagytól, a BMMRFK Baleset-megelőzési Bizottságának titkárától kérhető a 72/504-400/70-45-ös telefonszámon, vagy a bertanewe@baranya.police.hu email címen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.