“Budaörs karácsonyfája” kerestetik!

(Budaörs, 2014, december 07. – Budaörsi Infó) “Budaörs karácsonyfája” kerestetik, és ha minden igaz, hamarosan azt is megtudhatjuk, hogy a lelkes karácsonyfa-díszítők közül kinek a fája érdemli majd ki ezt a címet.

 

2014. december 06-án rendezték meg először a Városházán a Karácsonyfa-díszítő versenyt. A “Budaörs karácsonyfája” címért 9 csapat küzdött, ragasztott, kötözött és masnizott. A díszítő csapatok között voltak civil szervezetek, magánszemélyek és intézmények is. Minden fa egyedi ruhát kapott, volt amelyik tojásdíszbe, papírszalagba vagy mézeskalács díszruhába öltözött.

 

karacsonyfakeszito_verseny3

Az indulókra december 18-ig lehet szavazni a Budaörsi Advent oldalán (budaorsiadvent.hu) vagy azokon a helyszíneken, ahová a fák ki lesznek állítva. Ennek részleteiről Géczy-Gaál Szilviát, Budaörs Város Önkormányzatának kulturális ügyintézőjét kérdeztük.

 

karacsonyfakeszito_verseny65

“A karácsonyfák visszakerülnek a felajánlóikhoz és kilenc helyszínen lesznek kiállítva: az Adler Kávézóban, a Tűzoltó Szertár Kávézóban, a CBA-ban, a Jókai Mór Művelődési Központban, A Friedmann-Ház Teri Néni éttermében, a Friedmann Cukrászdában, a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban, a Városházán és a Könyvtárban. A szavazatokat szavazócetlin lehet majd leadni ezeken a helyeken. Az eredményhirdetés december 20-án lesz a Templom téren 16,30 kor.

karacsonyfakeszito_verseny5

Négy díj kerül majd kiosztásra. Az első három helyezett mellett lesz egy közönségdíjasunk is. Gulyás Boglárkát kértük fel, hogy a díjazottaknak készítsen egy-egy egyedi képzőművészeti alkotást.

A Budaörsi karácsonyfa-díszítő versenyünket szeretnénk minden évben megrendezni, hagyományteremtő céllal. Szeretnénk ha ez egy közösségi megmozdulássá nőné ki magát.”

 

karacsonyfakeszito_verseny4

A háromtagú zsűriben Somogyi Ferenc szobrászművész, Selmeczi Ágnes rendezvényszervező és Géczy-Gaál Szilvia foglal helyet. Az már biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, hisz a versenyzők nagyon kitettek magukért. Szavazzanak Önök is “Budaörs Karácsonyfájára” és folytassuk jövőre is tovább ezt a szép hagyományt.

karacsonyfakeszito_verseny2

Munkában a zsűri

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.