Vasárnaptól változik a Budaörsi út forgalmi rendje

A Budaörsi út új közúti csomópontjának építése miatt változik a forgalmi rend a városból kifelé vezető oldalon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken. 2014. december 7-étől, vasárnaptól a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődik, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárják a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződéséig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot.


Csatornaépítés kezdődik a Sasadi út és a Budaörsi út csomópontjában, ezért a a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet majd jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a városhatár irányába egyirányúsítják.

Ebben az időszakban a Sasadi útra a Beregszász utca–Ugron Gábor utca, a Pannonhalmi utca–Bakony utca, vagy a Pannonhalmi utca–Haraszt út útvonalon lehet eljutni. Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása nem változik, ugyanakkor a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából már sávváltással elérhető lesz az autópálya kivezető útja.

A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást.

2014. december 7-én, vasárnap hajnalban a Budaörsi úti új közúti csomópont építéséhez kapcsolódó közműmunkák új építési üteme kezdődik, ezért várhatóan 2015. február 15-éig lezárják a Bozókvár utcától a Sasadi úti kereszteződésig a városhatár irányú két szélső forgalmi sávot. Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 253-as, a 258-as, a 258A, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es busz Sasadi út megállóhelyét 15 méterrel előrébb, a Bozókvár utca és a Pannonhalmi út közötti útszakaszra helyezzük át.

A Sasadi úti és a Budaörsi út kereszteződésben csatornaépítés kezdődik, ezért a Budaörsi útról a Sasadi útra nem lehet majd jobbra bekanyarodni, a Sasadi utat pedig a Bakony utcától a Budaörsi útig, a Budaörsi út irányába egyirányúsítják. Az arra közlekedő 53-as autóbusz a Márton Áron tér felé a Budaörsi út–Beregszász utca–Ugron Gábor utca–Sasadi út terelt útvonalon közlekedik, azonban továbbra is érint minden menetrend szerinti megállót. A módosított útvonalon haladó 53-as busz zavartalan közlekedése érdekében az Ugron Gábor utcát a Beregszász utca és a Sasadi út között ideiglenesen egyirányúsítják a Sasadi út felé.

 

A Budaörsi útról a Sasadi útra ebben az időszakban

– a Beregszász utca–Ugron Gábor utca–Sasadi út útvonalon,

– vagy a Pannonhalmi utcából a Bakony utcára vagy a Haraszt útra kanyarodva lehet Sasadi útra lehet eljutni – minderről a környéken kihelyezett táblák is tájékoztatást adnak.

 

Az új forgalmi renddel a Budaörsi út kifelé haladó útpályáján a közúti sávok kiosztása az eddigiekhez hasonlóan alakul:

– Az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedőknek elsősorban a legbelső – a befelé haladó útpályára áthelyezett – forgalmi sáv használatát javasoljuk.

– A középső sávon mind az autópálya, mind a Budaörsi út elérhető.

– A korábbi autóbuszsáv helyén, a szélső forgalmi sávból csak a Budaörsi út felé lehet továbbhaladni.

 

A sávkiosztást a környéken kihelyezett táblák és útburkolati jelek is jelzik. A mellékutcák egy részéből – a Rahó utcából és a Pannonhalmi utcából – a főpályára hajtva sávváltással már elérhető lesz az autópálya kivezető útja. A Bozókvár utcából és a Sasadi útról jobbra kanyarodók továbbra is csak a Budaörsi út felé kifelé tudnak haladni, az autópályára vezető útra ráhajtani nem.

A Budaörsi úton befelé haladók számára az új építési ütem nem okoz változást a forgalmi rendben: az autóbuszsáv továbbra is szünetel, így a városközpont irányába továbbra is 3 sávon lehet közlekedni.

 

(forrás: bkk.hu)

facebook:

1 Komment

  1. […] új közúti csomópont építése miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a vasárnapra ígért változás az időjárás miatt tolódik […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.